пʼятниця, 19 квітня 2013 14:31

У Києві відбудеться перший фестиваль сучасних українських вистав

У Києві відбудеться перший фестиваль сучасних українських вистав

Завтра, 20 квітня, у Києві починається Перший Фестиваль Актуального Українського Театру.

Показати маловідомі сторони сучасного українського театру в контексті та у складі світового художнього процесу, поза офіціозом та формальними інститутами - такі цілі ставлять організатори фестивалю.

Головний куратор і організатор цього заходу - український режисер Олег Ліпцин. Серед його режисерських робіт - вистава "Не боюся Вірджинії Вульф" за п'єсою Едварда Олбі у Театрі драми і комедії на Лівому березі Дніпра, "Дюшес" за Джойсом у "Театральному клубі" та "Гравці" по твору Миколи Гоголя у Театрі на Подолі.

Власне, виставою "Гравці" і почнеться фестиваль 20 квітня, о 19:00, в Будинку освіти і культури "Майстер Клас".

Також у програмі фестивалю - проект львівського режисера Євгена Худзика "Мама Маріца" за мотивами оповідання Марії Матіос. Режисерська робота акторки Тамари Плашенко "Нічний Гаспар. Повішений". Постановка з Донецька - "Нотатки божевільного музиканта" за мотивами твору Миколи Гоголя.

Крім українських постановок анонсують вистави зі США, Росії, Франції. Приміром, покажуть постановку французького режисера Вансана Марге "Контрабас" за мотивами однойменного діалогу Патріка Зюскінда.

Також відбудуться творчі майстер-класи з акторами, режисерами, музикантами і поетами. Пройде виставка сценографії та майстер-класи для молодих акторів з демонстрацією комп'ютерних технологій у сучасному театрі.

Вистави проходитимуть у приміщенні Будинку освіти та культури "Майстер Клас", у театрі "Колесо" та Новому драматичному театрі на Подолі. Детальний розклад подій можна побачити на сайті "Майстер Класу". Фестиваль триватиме до 26 квітня.

Зараз ви читаєте новину «У Києві відбудеться перший фестиваль сучасних українських вистав». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі