середа, 17 квітня 2013 11:42

У Каннах позмагається фільм про українців

  Кадр з фільму
Кадр з фільму

Фільм про українців потрапив до конкурсу короткометражок Каннського кінофестивалю. Список учасників журі оголосило 16 квітня. Пройде фестиваль 15-26 травня.

14-хвилинна стрічка "Олена" польської режисерки Ельжбети Бенковської позмагається у конкурсі короткого метру.

Ельжбета Бенковська навчалася у Ґдинській кіношколі, де й працювала над фільмом. Картина оповідає про пару молодих українців, Олену і Дмитра, які подорожують Польщею і прямують до Швеції. У потягу крадуть їхню сумку. У бійці з Дмитром злодії викидають їхні паспорти на дорогу. Мандрівники мусять віднайти документи, допоки відійде їхній паром.

У фільмі знялися Оксана Терефенко, Ігор Аронов, Себастьян Пердек і Кшиштоф Ґордон. Оксана Терефенко є художнім керівником українського театру "Навпаки" у Ґданську.

Всього журі секції короткого метру отримало до відбору 3,500 фільмів з 132 країн. Стрічки українських режисерів до конкурсу не потрапили. Невдовзі журі фестивалю оголосить імена конкурсантів у основній повнометражній програмі. Переможців оголосять 26 травня.

Каннський кінофестиваль проводять щороку з 1946-го на Лазурному березі у Франції. Він належить до найпрестижніших фестивалів світу. Цьогоріч журі очолить американський режисер Стівен Спілберґ, вестиме урочисті церемонії французька актриса Одрі Тоту. Відкриють фестиваль картиною "Великий Ґетсбі" у 3D за однойменним романом Френсиса Скотта Фіцджеральда із Леонардо ді Капріо у головній ролі.

Зараз ви читаєте новину «У Каннах позмагається фільм про українців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі