Ексклюзиви
середа, 15 січня 2014 12:14

У Києві показують модернові українські шедеври
5

До 9 лютого в Національному художньому музеї триває виставка "Українська лінія модерну", яка об'єднала роботи з музеїв України та приватних збірок.

Мета виставкового проекту якомога повніше показати шляхи та особливості розвитку національного мистецтва кінця ХІХ – початку ХХ ст.

Тут показано полотна не лише з колеції художнього музею, а й українські шедеври епохи модерну з художніх музеїв Харкова, Сум, Лебедина, Дніпропетровська, Полтави, музеїв Києва – Національного музею російського мистецтва, Національного музею народного декоративного мистецтва, Національного музею мистецтв ім. Богдана та Варвари Ханенків, Музею історії Києва, а також живописні твори та ужиткові речі з приватних збірок Львова та Києва.

Період панування стилю модерн не був тривалим – він вкладався у межі кінця 1880-х та 1910-х років, – але цього виявилось достатньо, щоб стати Великим стилем епохи. Появі модерну в Європі передували стильовий хаос та еклектика. Тож на початку 1890-х років художники намагалися звільнитись від озирань у минуле і наполегливо шукали абсолютно новий стиль. Вони віднайшли його у природних лініях, схожих на стебла рослин, локони, пір'їни та хвилі.

Музей знаходиться по вулиці Грушевського, 6.

Зараз ви читаєте новину «У Києві показують модернові українські шедеври». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі