Ексклюзиви
вівторок, 14 січня 2014 13:12

У Києві показують картини із клаптиків на тему 12 місяців
17

Фото: Фото: Світлана Корженко

14 січня у столичному Центрі української культури та мистецтв відкрилася виставка-конкурс клаптикового шиття "Календар". Показують роботи на тему кожного місяця року.

"Про початок конкурсу оголосили у вересні минулого року. До участі запросили майстрів печворку та квілтингу. Кожен із них пошив роботу на тему одного із 12 місяців року. Кому який місяць дістанеться, визначали шляхом жеребкування", - розповіла кореспонденту Gazeta.ua директор центру Світлана Долеско.

"На виставці показуємо 35 робіт. До 25 січня вусі відвідувачі виставки можуть проголосувати за роботу, яка найбільше сподобалася. Коли голосування закінчиться, голоси підрахуємо і визначимо переможців. Їхні роботи поїдуть у Швейцарії на міжнародну виставку робіт майстрів квілтингу та печворку. Також спеціальне журі із усіх представлених робіт відбере 12 найкращих. На їх основі буде створено перекидний календар на 2015 рік", -  додала вона.

Всі представлені на виставці роботи виконані у техніці клаптикового шиття. Є геометричні роботи та аплікації.

"Останнім часом стомилася від серозних робіт і вирішила зайнятися аплікаціями. Це — можливість повернутися в дитинство і погратися. Спочатку роблю ескіз і підбираю кольори. А вже потім ламаю голову над тим, як все це зшити", - розповіла майстриня Людмила Андрєєва.

"Для аплікацій можна брати будь-які тканини. А от для робіт із геометричними візерунками підходять лише бавовняні тканини. Із натурального шовку дуже важко зшити дрібні деталі", - додала вона. Одну із робіт Людмила Андреєва шила разом із чоловіком.

"На різдвяних канікулах  разом із чоловіком пошили одну картину. Йому страшенно сподобалося вишивати. Вишивка була для нього своєрідною медитацією. Як робота була готова, сказав: "Вишивка — найкращий спосіб відволіктися від буденних справ", - поділилася майстриня.

Зараз ви читаєте новину «У Києві показують картини із клаптиків на тему 12 місяців ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі