четвер, 26 грудня 2013 09:15

Три найдорожчі витвори мистецтва аукціонів 2013-го

Британський аукціонний дім Sotheby's оголосив підсумки торгів 2013 року і назвав три найдорожчих лота року.

Найдорожчим твором, який було продано на Sotheby's в 2013 році, стала картина Енді Уорхола "Аварія срібної машини". Вона пішла з молотка за 105,45 мільйона доларів, що стало аукціонним рекордом американського художника. На другому місці - найбільший рожевий діамант вагою 59,6 карат. Він був проданий за суму 83,187 мільйона доларів, що також стало аукціонним рекордом для проданих діамантів. Третє місце дісталося скульптурі "Велика тонка голова" Альберто Джакометті. Вона куплена за 50 мільйонів доларів.

Голова і головний виконавчий директор Sotheby's Білл Рупрехт визнав, що 2013 рік був вдалим, оскільки продажі "в ключових для аукціону напрямках" виросли відразу на 19 відсотків. "Ключовими", на його думку, є, предмети азіатського мистецтва (ріст продажів склав 50 відсотків за рік), мистецтво імпресіонізму і модернізму (ріст продажів склав 21 відсоток за рік), а також ювелірні вироби (ріст продажів склав 32 відсотка за рік). При цьому, як сказано у звіті Sotheby's, зростання продажу творів сучасного мистецтва становило лише 6 відсотків за рік.

Зараз ви читаєте новину «Три найдорожчі витвори мистецтва аукціонів 2013-го». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі