вівторок, 17 грудня 2013 12:15

У Києві показують фантазійні краєвиди на дереві львівського художника
8

У столичній галереї "АВС-арт", що по вулиці Воздвиженська, 10-Б, відкрилася нова виставка робіт львівського художника Романа Опалинського. Показують фантазійні та світлі живописні роботи, виконані на дереві. Відповідно, експозицію назвали "Симфонія дерева".

Художник Роман Опалинський працює в різних техніках – живопис, графіка, ікона, метал, скульптура, інсталяція, крижана пластика, перформанс. На формування його мистецького бачення великий вплив перш за все має рідне довкілля - краєвиди Львівщини. Сам же автор зазначає, що найпомітніший вплив на нього справили в різний час давньоруський іконопис, українська народна творчість, мистецтво Пікассо, Малевича, французьких імпресіоністів.

Роботи художника мають багато деталей, відповідно сюжети — не лінійні, кожна деталь має значення — від стиглих яблук, зелених паростків, до птахів, янголів та людей. Їх подовгу можна розглядати.

Художник намагається працювати так, аби кожен глядач прочитував історію, закодовану в роботі, по-своєму. Тому виконані на дереві роботи настільки багаті кольорами.

Роман Опалинський окрім живописних робіт, працює над графікою та з художнім металом. Його роботи знаходяться в музейних і приватних колекціях України, а також у приватних колекціях Польщі, Німеччини, Голландії, США, Канади, Австралії, Ізраїлю.

Виставка працюватиме до 28-го грудня (галерея працює до 19:00). Вхід вільний.

Зараз ви читаєте новину «У Києві показують фантазійні краєвиди на дереві львівського художника». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі