понеділок, 16 грудня 2013 15:15

"Культ ведмедя" показують у Києві
6

Фото: Фото: Світлана Корженко

13 грудня у столичному музеї російського мистецтва відкрилася виставка художника Івана Михайлова "Культ ведмедя". Показують 7 картин.

"Ця виставка - спроба візуально дослідити та проаналізувати створений людством складний та суперечливий образ ведмедя. Він одночасно є символом добродушності та гніву, багатирської сили та незграбності, ліні та ніжних батьківських почуттів, обжерливості та аскетизму. Кожного разу людина в образ ведмедя вкладає потрібний їй зміст. Якщо його дослідити, можна  розкрити людські страхи, мрії, прагненнями, протести, приховані схильності та показові  жести", - розповів кореспонденту Gazеta.ua Іван Михайлов.

"Ідея створити подібний проект народилася кілька років тому. Тоді вперше попав у село Красноїльськ Чернівецької області. Це румунське село, в якому відзначають свято Маланки. Це - свято ведмедя. Його святкували ще в Середньовіччі і до наших днів воно дійшло в автентичному вигляді. Люди вдягають костюми ведмедя із соломи, в яких вони нагадують метеликів. Але ж насправді то не метелики, а ведмеді. Тоді вирішив, що маю показати це на полотні", - додав він.

Всі картини Іван Михайлов написав 2013 року.

"Майже на всіх роботах представлені готові символи, які придумав не я. Тут є Вінні-Пух, Умка, олімпійських ведмедик. Така компіляції характерна для поп-арту. Але при цьому тут є елементи сюрреалізму. Як назвати цей стиль, я поки не придумав", - зізнався художник. Виставка триватиме до 23 грудня.

Зараз ви читаєте новину «"Культ ведмедя" показують у Києві». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі