середа, 22 травня 2013 14:56

У Києві покажуть бразильські стрічки, які ставали кращими фільмами року

У Києві покажуть бразильські стрічки, які ставали кращими фільмами року
Кадр з фільму "Клоун"

Традиційно кращі фільми бразильського кінематографу покажуть в Києві на фестивалі кіно. Серед них і "Клоун", який був запропонований на "Оскар" у категорії "Кращий іноземний фільм", і популярні серед глядачів - "Семиголовий звір" та "Босса Нова". Усього на фестивалі покажуть шість фільмів.

Кримінальну драму "Загарбник" у 2002 році визнано кращим латиноамериканським фільмом на кінофестивалі "Sundance" (США). А фільм "Хлопець, який копіював" у 2004-му також став кращим фільмом року за визнанням Бразильської Киноакадемії.

У фільмі "Клоун" йдеться про відомий тандем "Панґаре та Пуро Санге" (Шкапокляк та Чистокровка). Один з них втомлюється від роботи, бо гадає, що його покинуло натхнення смішити людей, і вирушає на пошуки справжнього сенсу свого життя.

"Кожній сестриці по кислиці..." - фільм про чотирьох сестер, які збираються після поховання матері щоб оцінити та поділити спадщину… Під час зустрічі, вони сперечаються, сваряться та згадують старі добрі часи. А от романтична комедія "Босса нова" про американку Міс Сімпсон, яка викладає англійську мову в Ріо-де-Жанейро.

У стрічці "Семиголовий звір" режисер розповідає історію Нето – хлопця, якого примусово відправляють на лікування до психіатричної клініки. Окрім теми насилля та знущань над пацієнтами закритих психіатричних закладів, фільм торкається питання наркоманії та стосунків між батьками і дітьми.

Фестиваль триватиме три дні, до 24 травня. Покази відбуваються у "Будинку кіно", вул. Саксаганського, 6. Фільми демонструються з субтитрами. Сеанси починаються, о 18:00. Вхід на покази - вільний.

Зараз ви читаєте новину «У Києві покажуть бразильські стрічки, які ставали кращими фільмами року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі