вівторок, 21 травня 2013 10:07

У Донецьку зірвали показ альманаху "Відкритий доступ", у якому є короткометражка про "Межигір'я"

У Донецьку зірвали показ альманаху "Відкритий доступ", у якому є короткометражка про "Межигір'я"
Кадр з фільму "Межигір'я". Фото: vidkrytyi-dostup.com

Учора, 20 травня, в Донецьку, в кінотеатрі "Кінокульт" зірвався показ документального альманаху "Відкритий доступ". Про це у своєму блозі на "Українській правді" повідомила продюсер Аксинья Куріна.

Перед показом у кінотеатрі вимкнули світло, повідомивши колегам пані Куріної, що відбулася аварія і світла немає в усьому районі.

Це, за даними пані Куріної, не відповідає дійсності - у сусідніх будинках світло є. Аксинья Куріна припускає, що на дирекцію кінотеатру чинився тиск, щоб фільм не було показано.

Фільм-альманах "Відкритий доступ" складається з 5 новел: "Межигір'я" (автор - Володимир Тихій), "Афганець" (автор - Дмитро Коновалов), "Школа" (автор - Сергій Андрушко), "Дім з химерами" (автор - Жанна Довгич), "У кутку" (автор - Дмитро Тяжлов). Події зображені в альманасі розгортаються після вступу в дію Закону України "Про доступ до публічної інформації", за ухвалення закону впродовж кількох років боролися громадські організації, журналісти та експерти.

Раніше презентація фільму зірвалася в Одесі. 19 квітня захід був запланований у "Коворкинговому просторі" за адресою вул. Грецька, 1а. Але кафе відмовило організаторам у наданні приміщення, оскільки розцінила показ фільму "Відкритий доступ" та зустріч з журналістами як політичний захід. Згодом фільм таки показали - в Одеському культурному центрі.

Зараз ви читаєте новину «У Донецьку зірвали показ альманаху "Відкритий доступ", у якому є короткометражка про "Межигір'я"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі