понеділок, 20 травня 2013 10:21

Син культового режисера Балабанова хоче зняти фільм за останнім сценарієм батька

Син культового режисера Балабанова хоче зняти фільм за останнім сценарієм батька
Фото: Наше Кино

Режисер Олексій Балабанов, чиї фільми викликали або захоплення, або повне неприйняття, помер у суботу на 55-му році життя. Федір Балабанов самостійно планує екранізувати останній сценарій свого батька.

За словами 23-річного сина Олексія Балабанова - Федора, напередодні трагедії він запропонував своєму батькові допомогу в реалізації нового фільму. "Він тільки закінчив роботу, тому я прийшов до нього і сказав, що хочу допомогти з новим фільмом. Папа не був проти. Ми буквально за день (до смерті) з ним розмовляли, - розповів Федір Балабанов у коментарі виданню "Известия".

За словами продюсера Сергія Сельянова, нова робота Балабанова носила робочу назву "Мій брат помер". "Не впевнений, що його хтось зможе дописати замість Олексія, це був авторський оригінальний сценарій. Можу сказати, що це зовсім не "Брат-3", як деякі припускають, - розповів продюсер Сергій Сельянов.

Проте Федір Балабанов має намір продовжити роботу над проектом в пам'ять про батька. "Я, звичайно, не зможу зняти так, як він, - у мене освіта економічна. Але я впевнений, що знайдеться режисер старої школи, з яким ми зможемо перетворити сценарій у фільм, - стверджує Федір Балабанов.

Олексій Балабанов помер у суботу на 55-му році життя в селищі Сонячне Ленінградської області, де писав сценарій до нового фільму.

Олексій Балабанов народився 25 лютого 1959 року в Свердловську, закінчив перекладацький факультет Педагогічного інституту іноземних мов, працював асистентом на Свердловській кіностудії. У 1990 році закінчив режисерське відділення Вищих курсів сценаристів і режисерів і перебрався в Санкт-Петербург.

Дебютом режисера стала картина "Раніше був інший час" 1987 року. Більшість фільмів, знятих Балабановим, визнані культовими, серед них - "Брат", "Брат-2", "Про виродків і людей", "Війна", "Жмурки", "Мені не боляче", "Вантаж 200", "Морфій", "Кочегар".

Зараз ви читаєте новину «Син культового режисера Балабанова хоче зняти фільм за останнім сценарієм батька». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі