субота, 21 квітня 2012 17:44

У Києві показали плакати про екологію душі
13

Фото: Фото: Наталя Чубенко

20 квітня у столичному Музеї сучасного мистецтва відкрили виставку плакатів "Екологія культури". Роботи з цілого світу показали у рамках міжнародного трієнале екологічного плакату "4-й блок".

"Нам завжди слали багато культурних, театральних плакатів, афіші, - каже президент трієнале Олег Векленко. - Плакати, які тут висять, не мають прямого відношення до екології навколишнього середовища. Вони стосуються екології душі та розуму. Якби людина була культурною, ніколи б не кинула банку після пива на траву. Бо це її дім, квартира. Поки не вирішимо питання культури населення, існуватиме проблема екології".

Крім українських плакатів, представили роботи з Японії, Китаю, Ірану. Плакати на екологічну тематику можна подивитися в Інституті проблем сучасного мистецтва. Виставку "26. Світ після Чорнобиля і Фукусіми" відкриють 26 квітня у музеї "Чорнобиль". Також у рамках відбудуться майстер-класи членів журі та екологів.

"Трієнале відбувається раз на три роки. У Києві воно вперше. Раніше проходило у Харкові, - розповідає куратор Надія Перевізник. - Це конкурс плакату. Їх оргкомітет отримує безперервно. Коли вішали виставку, плакати продовжували приходити у Харків. Роботи надсилають поштою. Коли розгортаєш сувій, а там японський папір з рису або іранський ламінований папір, це фантастично".

До журі конкурсу увійшло 5 дизайнерів. Серед них швейцарець Мартін Вудлі та відомий графічний дизайнер, німець польського походження, Лех Древінський. Грошових нагород переможці не отримають. Огранізатори запевняють, що участь та перемога у трієнале мають іміджеве значення.

Подія триватиме до 27-го квітня.

Зараз ви читаєте новину «У Києві показали плакати про екологію душі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі