четвер, 11 квітня 2013 14:00

У Китаї скасували показ фільму Тарантіно прямо перед прем'єрою

У Китаї скасували показ фільму Тарантіно прямо перед прем'єрою
Кадр з фільму. Фото: kinopoisk.ru

Китайські кінотеатри скасували всі покази фільму Квентіна Тарантіно "Джанго звільнений" у перший день його виходу в прокат, повідомляють місцеві ЗМІ.

"Джанго звільнений" широко анонсувався до показу в Китаї і повинен був вийти на екрани кінотеатрів країни сьогодні, 11 квітня. Однак, як пише новинний портал "Сіна", покази були скасовані, в деяких кінозалах сеанси перервали буквально після перших хвилин фільму. Як пояснили "Сіна" в одному з кінотеатрів Пекіна, сеанс відкладений "з технічних причин", які не називаються.

Згідно сайту Mtime, що спеціалізується на кіноіндустрії Китаю, в ряді кінотеатрів країни всупереч вказівки, яка надійшла, не зупинили ранковий сеанс фільму. Всього стрічку в Китаї подивилися 716 осіб, касові збори від продажу квитків склали 25 тисяч юанів (близько 4 тисяч доларів).

Глядачі, які так і не побачили нову картину Тарантіно, вважають, що причиною скасування показу могла стати наявність у фільмі відвертих сцен і сцен насильства. Представники кінотеатрів обіцяють, що всім, хто купив квитки на картину, буде запропонована компенсація і забезпечена можливість повернення квитків. Коментарів з боку влади поки не надходило.

Спагетті-вестерн "Джанго звільнений" (Django Unchained) Квентіна Тарантіно розповідає про розквіт расизму в довоєнній Америці, пошук рабом, якому вдалося втекти, своєї коханої та про німецького дантиста - "мисливця за головами".

За інформацією ЗМІ, "Джанго звільнений" повинен був стати першим фільмом режисера, що вийшов на великі екрани в КНР. Враховуючи жорсткі цензурні вимоги китайської влади до кінострічок, Тарантіно підготував спеціальну "китайську версію" свого фільму, в якій були серйозно скориговані сцени насильства і кровопролиття.

Зараз ви читаєте новину «У Китаї скасували показ фільму Тарантіно прямо перед прем'єрою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі