четвер, 22 серпня 2013 10:08

У Харкові тепер є свій пам'ятник Висоцькому

У Харкові тепер є свій пам'ятник Висоцькому
Фото: sq.com.ua

У Харкові урочисто відкрили меморіальний комплекс "Вертикаль", до якого входить пам'ятник легендарному поетові, виконавцеві і акторові Володимиру Висоцькому, передає агентство "Інтерфакс-Україна".

У церемонії взяли участь заступник голови Харківської облдержадміністрації Юрій Сапронов, міський голова Харкова Геннадій Кернес і син Висоцького Микита Висоцький.

"У радянських спортсменів була прикмета: перед важливими змаганнями вони хотіли обов'язково поспілкуватися з Висоцьким - вважали, що це приносить удачу. Вони приходили до нього, розмовляли, а потім їхали на змагання і всіх перемагали. Я хочу, щоб цей пам'ятник і ім'я мого батька приносили удачу вашому місту", - сказав Микита Висоцький. Він зазначив, що пам'ятник йому сподобався, і подякував харків'янам за те, що люблять його батька і бережуть пам'ять про нього.

До меморіального комплексу входить також скеледром, який буде використовуватися спорстменами для тренувань і проведення змагань різного рівня. Своєю назвою - "Вертикаль" комплекс зобов'язаний однойменному фільму, в якому Володимир Висоцький зіграв одну з головних ролей. Пам'ятник зроблений з бронзи. Це скульптура Висоцького з гітарою на тлі зім'ятого листа, на якому написані вірші, зображена дружина поета Марина Владі і місце його роботи - знаменитий театр на Таганці.

Скеледром у формі арки розташований на невеликій відстані за пам'ятником і виглядає як свого роду обрамлення монумента. Комплекс розташований біля Палацу спорту, в якому Висоцький виступав у травні 1979 року.

Зараз ви читаєте новину «У Харкові тепер є свій пам'ятник Висоцькому». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі