середа, 12 жовтня 2011 11:53

У Греції закрили усі музеї через страйк працівників

У Греції закрили усі музеї через страйк працівників

Працівники міністерства культури та туризму закрили усі музеї Греції з ранку середи на дві доби через страйк, повідомив керівник профспілки службовців міністерства Адамантіос Красанакіс.

"Ми протестуємо проти планів уряду відправити в "робочий резерв" 30 тисяч державних службовців", - сказав глава профспілки.

За його словами, до п'ятниці не будуть працювати всі державні музеї та археологічні пам'ятки. Музейні комплекси Греції, такі як афінський Акрополь, Дельфи та Олімпія, залучають мільйони туристів щорічно.

Красанакіс уточнив, що в середу працівники міністерства культури влаштовують мітинг протесту біля будівлі міністерства, а в четвер - біля Акрополя.

Уряд Греції має намір відправити тисячі держслужбовців в "робочий резерв" з подальшим звільненням, дані заходи торкнуться в основному працівників передпенсійного віку. Звільнення держслужбовців - одне з основних вимог "трійки" кредиторів (Єврокомісія, Європейський центробанк і Міжнародний валютний фонд) для видачі чергового траншу кредитів у листопаді. Без зовнішньої підтримки Греція не може фінансувати свій 350-мільярдний борг і повинна буде оголосити дефолт.

У Греції в ці дні триває хвиля страйків проти політики "затягування поясів", що проводиться урядом. У середу, зокрема, страйкують вчителі. Також загрожують затримками рейсів авіадиспетчери, хоча поки авіасполучення здійснюється в нормальному режимі.

Головною проблемою грецьких мегаполісів Афіни та Салоніки залишаються сотні тисяч тонн сміття, які не прибираються з вулиць з 5 жовтня. Грецька прокуратура двічі починала розслідування страйку, але не знайшла винних серед муніципальних працівників.

У четвер і п'ятницю весь громадський транспорт в Афінах буде проводити 48-годинний страйк.

Зараз ви читаєте новину «У Греції закрили усі музеї через страйк працівників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі