Ексклюзиви
середа, 05 жовтня 2011 18:04

Янукович летить у "гарячу точку" - в Афінах знову погроми
20

Фото: Фото: Reuters

Щонайменше 10 тис. демонстрантів перекрили сьогодні грецьку столицю Афіни, виступаючи проти останньої хвилі урядових заходів жорсткої бюджетної економії.

Демонстрацію супроводжував одноденний страйк працівників державного сектору, повідомляє CNN.

Внаслідок цього було паралізовано роботу Афінського міжнародного аеропорту, приміського залізничного транспорту, міністерств і шкіл. Працювали лише лікарні.

Демонстранти вигукували антиурядові гасла. Образливі слова також лунали на адресу Європейського центрального банку, Європейської комісії та Міжнародного валютного фонду, які не можуть дійти згоди щодо виділення Греції траншу допомоги у розмірі $ 146 мільярдів.

В акціях протесту також взяли участь представники профспілок працівників державних підприємств. За їх словами, урядова програма економії передбачає скорочення на 40% їхніх зарплат. Раніше Міністерство фінансів Греції оголосило, що десятьом тисячам найбільш високооплачуваних працівників державного сектора буде скорочено зарплату на 20%.

Держслужбовці також висловлювали стурбованість загрозою масових звільнень. Раніше цього тижня грецький уряд оголосив, що на пенсію буде відправлено 30 тис. людей, що має  скоротити бюджетні видатки на 300 млн євро.

Ближче до полудня спалахнули спорадичні сутички між поліцією і десятками молодих людей, одягнених у маски або протигази. Молодь закидувала правоохоронців камінням, а ті у відповідь застосували сльозогінний газ, пише New York Times.

Зазначимо, що президент України Віктор Янукович 6-7 жовтня відвідає з державним візитом Грецію. Заплановано, що глава держави відвідає Афіни та Салоніки. В Афінах Янукович проведе офіційні зустрічі з керівництвом країни, в Салоніках - бізнес-форум з представниками грецьких ділових кіл.

Зараз ви читаєте новину «Янукович летить у "гарячу точку" - в Афінах знову погроми». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути