пʼятниця, 26 вересня 2014 13:24

У гітариста AC/DC Малкольма Янга діагностовано слабоумство

У гітариста AC/DC Малкольма Янга діагностовано слабоумство
Малкольм Янг

Колишній гітарист і один із засновників легендарної австралійської рок-групи AC/DC Малкольм Янг проходить курс лікування в одній з клінік Сіднея через прогресуюче слабоумство (деменції). Про це повідомила австралійська газета The Sydney Morning Herald.

Інформація про те, що у Янга лікарі діагностували "прогресуюче захворювання нервової системи", надійшла від одного з родичів музиканта. За його словами, Малкольма перевели на амбулаторне лікування в лікарню на сході Сіднея.

"Якщо б ви перебували в одній кімнаті з ним, а потім вийшли на хвилину, то він би вже не згадав, як вас звати, - поділився родич Янга. - У нього майже повністю відсутня короткочасна пам'ять".

Гітарист АС/DC Малкольм Янг йде зі сцени, через проблеми зі здоров'ям

Малкольм Янг заявив про свій тимчасовий вихід зі складу групи ще навесні, пояснивши це проблемами зі здоров'ям. На цьому тижні на сайті групи було опубліковано офіційне повідомлення, в якому говорилося, що гітарист вже не повернеться в музичний колектив. Тим не менше, природа захворювання, що вразила музиканта, досі трималася в таємниці.

AC/DC була заснована в 1973 році в Сіднеї братами Ангусом і Малкольмом Янгамі. Вона є найбільш успішною та відомою рок-групою з Австралії і однією з найпопулярніших у світі. За 40 років існування колектив продав понад 200 млн копій альбомів по всьому світу. Новий альбом "Rock or Bust", реліз якого відбудеться 28 листопада в Австралії, стане першим в історії музичного колективу збіркою, записаною без участі його засновника.

У 2003 році AC/DС була включена в Зал слави рок-н-ролу. У 2009 році Малкольм і Ангус Янги потрапили у список найкращих гітаристів усіх часів за версією журналу Classic Rock. У 2010 році група отримала премію Grammy за композицію "War Machine".

Зараз ви читаєте новину «У гітариста AC/DC Малкольма Янга діагностовано слабоумство». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі