пʼятниця, 19 жовтня 2012 21:42

У Черкасах кожна шоста жінка має патологію молочної залози

У Черкасах кожна шоста жінка має патологію молочної залози
Віктор Парамонов напередодні виборів проводить в Черкасах медичні обстеження городян. Фото: Любов Карнарук

У Черкасах на три тижні продовжили місячник із діагностики та раннього виявлення раку молочної залози.

Обстеження на пересувному мамографі онкологічного диспансеру почали проводити з початку жовтня і мали закінчити завтра, 20 жовтня.

Онкологи з обладнанням приймали у спальних районах міста. Жінки записувалися в чергу з третьої ночі. На прохання трудових колективів обстеження триватиме до середини листопада, повідомив головний лікар Віктор Парамонов.

"20 жовтня, День боротьби з раком молочної залози встановив ще Кучма. Але за кордоном його відзначають протягом місяця. У Черкасах таку акцію провели вперше. Для обстеження були задіяні чотири онкологи. За місяць прийшло 1200 жінок. З них у 202 осіб виявили патологію молочної залози, у 23 пацієнток є підозра на рак, а шістьом жінкам поставили діагноз "рак", - розказав Віктор Володимирович.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мамограф виявляє пухлини на ранніх стадіях

Мобільна бригада робила й інші дослідження. Зокрема міряли тиск, рівень цукру в крові, робили електрокардіограму. Оглядали шкіру й новоутворення.

"У нас уже розписаний графік звернень 15 колективів. Таких, де працює не менше 50 жінок. До кінця року за державні кошти придбаємо ще один пересувний мамограф для Умані і навколишніх районів", - додав Парамонов.

За результатами лікування Черкаський обласний онкологічний диспансер є найкращим в Україні. Близько 15 років він співпрацює з Національним раком США.

Зараз ви читаєте новину «У Черкасах кожна шоста жінка має патологію молочної залози». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути