пʼятниця, 04 листопада 2011 06:15

Мамограф виявляє пухлини на ранніх стадіях

Автор: фото з сайта www.olgerd.com.ua
  У столичній клініці ”Олгерд” пацієнтці обстежують груди електроімпедансним мамографом. Прилад показує пухлини у трьох вимірах
У столичній клініці ”Олгерд” пацієнтці обстежують груди електроімпедансним мамографом. Прилад показує пухлини у трьох вимірах

— Уже рік болить права грудь, віддає під пахву. Із соска виділяється кров'яниста рідина, — розповідає Надія Федоренко, 44 роки, із Чернігова. Вона прийшла в столичну клініку "ОЛГЕРД" зробити мамографію. — Давно хотіла обстежитися, та відкладала, бо це болюча процедура. Чула, від рентгену пухлина може швидко розростись і дати метастази. Київська родичка розказала, що в "ОЛГЕРДІ" є безпечний мамограф і процедура безболісна.

У клініці "ОЛГЕРД" обстеження проводять електроімпедансним мамографом.

— Він не випромінює шкідливих рентгенівських променів. Натомість діє невідчутним струмом низької напруги. Він проходить через спеціальні металеві датчики, покриті золотом. Прилад швидко виявляє пухлину навіть у маленьких грудях. Обстежити такі звичайним мамографом важко. Жінки з імплантатами часто відмовляються від мамографії, бо для них ця процедура болюча. Ми змогли виявити пухлину навіть під імплантатом, — пояснює Петро Кучеренко, 53 роки, головний лікар медичного центру "ОЛГЕРД".

Надія бере в руку металевий стержень. Груди перед обстеженням змочують водою, потім прикладають портативний апарат, під'єднаний до комп'ютера.

— Прилад сканує молочну залозу пошарово, кожні 8 міліметрів. У цей час комп'ютер показує зміну опору різних тканин. Найбільший має жирова. Якщо в жінки є фіброаденома, мастопатія чи кіста — опір менший. І найменший — у ракових клітин.

На екрані комп'ютера такі ділянки позначені червоним кольором. Завдяки зображенню в 3D-форматі видно не лише діаметр пухлини, а й її глибину.

— Наш мамограф виявляє онкологію на ранніх стадіях. Процедура не шкодить навіть дівчатам. Звичайну мамографію можна робити лише після 40 років. Через відсутність ранньої діагностики онкологію часто запускають. Та й деякі пухлини звичайний мамограф розпізнає лише на третій-четвертій стадії.

У клініці "ОЛГЕРД" мамографом можна обстежуватися багато разів, без ризику спровокувати хворобу. Таким чином можна контролювати лікування пухлини.

Адреса медичного центру "OLGERD":

бульв. Акад. Вернадського, 36.

Тел.: 0(44)422 95 05, 0(44)362 24 34.

www.olgerd.com.ua

Зараз ви читаєте новину «Мамограф виявляє пухлини на ранніх стадіях». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути