четвер, 10 травня 2012 15:53

Тури по Україні цьогоріч бронюють на 20% більше вітчизняних туристів - експерт

Тури по Україні цьогоріч бронюють на 20% більше вітчизняних туристів - експерт
Українців цікавить активний відпочинок. Фото: zabava-tour.com

В цьому році вітчизняні туристи хочуть більше відкривати для себе Україну. Про це у коментарі Gazеta.ua повідомила представник Асоціації лідерів турбізнесу України, керівник відділу України турагентства Pan Ukraine Людмила Прус.

"З огляду на раннє бронювання, кількість вже куплених українцями на літній період путівок збільшилася на 20 відсотків у порівнянні з минулим роком. Українців став цікавити подієвий туризм по Україні - вони хочуть під час відпочинку відвідувати семінари, фестивалі, винні тури по Одесі і Криму, шоу повітряних куль. Обирають велотури, пішохідні тури по Карпатах із підйомом у гори", - зазначила експерт

Вона повідомила, що тепер такі тури все частіше замовляють через турагенства, тому що воно надає повний перелік послуг: проїзд, екскурсійне обслуговування, проживання і харчування.

"У порівнянні з попереднім роком зросла й кількість батьків, які хочуть відправити дітей в українські табори. Вітчизняні табори передусім обирають через те, що діти знаходяться на території України. Батьки можуть у будь-який момент приїхати проконтролювати їх. До речі у багатьох таборах зараз є веб-камери. Батьки можуть подивитися, як проходить табірний день їхньої дитини", - розповіла Прус.

На прес-конференції вона також повідомила, що по Україні не прослідкується таке поняття як "гарячі" тури.

"Немає фіксованих дат заїзду, підлаштування під виліт літака. Утім, якщо заїзд у санаторій або готель відбувається через через день або два після бронювання, то можливе зниження вартості відпочинку на 15-30 відсотків", - запевнила представник асоціації.

Зараз ви читаєте новину «Тури по Україні цьогоріч бронюють на 20% більше вітчизняних туристів - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути