четвер, 03 травня 2012 12:44

У Хотинський фортеці тисячі людей відтворили добу Середньовіччя
31

Фото: Фото: Павло Паламарчук

З 29 квітня по 2 травня у Хотинській фортеці відбувався фестиваль історичної реконструкції "Середньовічний Хотин".

Близько тисячі реконструкторів демонстрували глядачам битви на мечах, конях, стрільбу з лука та арбалета. Це були представники історичних клубів з України, Росії та Білорусі. Між учасниками влаштовувалися двобої та масові сутички.

Особливістю фестивалю стало відтворення битви за фортецю. Крім того, велика кількість людей відтворювала мирних жителів епохи середньовіччя.

"Наш клуб з Саратова приїхав, - розповіла учасниця Оксана Мухіна. - Дорога далека, але таке пропустити не могли. Привезли зі собою намети. Розклалися в наметовому таборі для учасників. Спати в ночі не холодно. Та й звикли уже до таких умов. Поки чоловіки б'ються, ми готуємо їм їжу. Кілька дівчат супроводжує бійців на полі бою. Підносять їм воду, допомагають одіти лати. Дівчата нічим не гірші від чоловіків. Ми теж можемо мечем помахати".

Для відвідувачів фестивалю влаштували ярмаркову алею. На ній можна було купити лицарський обладунок, історичну зброю та прикраси, сфотографуватися із справжнім лицарем.

"Думав, що тут дитячі ігри якісь, ну стукаються легенько для показу, - розказав турист з Тернополя Олександр Медвідь. - А тут справжнє рубалово. Місяться дійсно на славу. Вже всю картку пам'яті фотками забив. Малий так за меч вхопився, що мусив купити. Правда, ціни тут кусючі. Якась дрібна прикраса аж 80 гривень вартує. Але подивитися на такі бої таки варто".

Зараз ви читаєте новину «У Хотинський фортеці тисячі людей відтворили добу Середньовіччя». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути