Ексклюзиви
пʼятниця, 29 листопада 2013 09:28

Три невидані оповідання Селінджера доступні в мережі

Три невидані оповідання Селінджера доступні в мережі

Три невидані оповідання Джерома Девіда Селінджера з'явилися у вільному доступі в інтернеті. Скани книги, під заголовком "Three Stories" ("Три історії"), в форматі PDF були виклали на закритому торрент-трекері what.CD, а потім посилання для скачування файлу опублікували на сайті Reddit.com.

Документ оформлений як відсканована копія справжньої книги, походження якої невідоме. На його обкладинці є штрих-код і номер, проте дані коду та номеру ніде не зареєстровані. Анонімний користувач, який виклав книгу в Мережу, стверджує, що купив її на аукціоні eBay 23 вересня.

У Мережу було викладено три оповідання Селінджера - "The Ocean Full of Bowling Balls" ("Океан боулінгового куль"), "Paula" ("Пола") і "Birthday Boy" ("Іменинник"). Про існування всіх трьох творів було відомо, але жоден з них раніше не був представлений ​​широкій публіці. Справжність оповідань підтвердив дослідник творчості Селінджера Кеннет Славенські.

Рукопис "Океану боулінгових куль" переданий автором бібліотеці Прінстонського університету за умови, що вона буде оприлюднена не раніше, ніж через 50 років після його смерті (тобто публікація офіційно дозволена тільки з січня 2060). Бажаючі прочитати розповідь могли це зробити в спеціальній закритій кімнаті під наглядом співробітника бібліотеки після того як заповнять дві форми, що підтверджують особу.

У творі докладно розповідається про смерть брата Холдена Колфілда, головного героя роману "Над прірвою в житі". Селінджер писав цю історію на замовлення журналу Harper's Bazaar, але відмовився її публікувати. Рукописи "Підлога" та "Іменинника" знаходяться на зберіганні в Центрі гуманітарних наук Гаррі Ренсома при Університеті Техасу. Згідно з правилами Центру Ренсома, відвідувачі можуть навіть зробити копії текстів, але тільки в тому випадку, якщо вони не будуть поширені.

Джером Девід Селінджер помер 27 січня 2010 року на 92-му році життя. Письменник не публікував нових творів з 1965 року. З 1980-х років він вів усамітнений спосіб життя і не давав інтерв'ю. Також Селінджер кілька разів припиняв спроби видати його листи, деякі з яких зберігаються в бібліотеках американських університетів.

Зараз ви читаєте новину «Три невидані оповідання Селінджера доступні в мережі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі