понеділок, 25 листопада 2013 15:36

"Не варто чоловіку говорити про весь свій сексуальний досвід, краще сказати, що він у неї другий" - Винничук

"Не варто чоловіку говорити про весь свій сексуальний досвід, краще сказати, що він у неї другий" - Винничук
Фото: gazeta.zn.ua

Письменник Юрій Винничук не пускає свою дружину на кухню, знає, чим лікуватись від болісного розриву стосунків і як розпалити романтику після 10 років шлюбу. Чого хоче чоловік і як жінці отримати від нього бажане - всю правду Винничук розповів Gazeta.ua.

- У Вашій книзі "Танго смерті" багато еротики.

- Та де там! Лише пару епізодів. От "Весняні ігри" - це еротична книжка. Там описав своє особисте життя. У 1991-ому дружина разом із сином виїхала до Америки. Я вирішив залишитися. Ми розлучилися. До 2000 року був у загулі, шукав їй заміну. Ці пригоди описав у романі. Було мені тоді 40 років, я був молодий і красивий. Не був сивий, а красавєц, ти шо! Всім моїм дівчатам на той час було 19-22 роки. Не спеціально їх зваблював, це так виглядало. Приїхав із Івано-Франківська до Львова, де не мав шкільних чи університетських друзів, лише купа знайомих дівчат. На мені живилися, бо всіх між собою знайомив. Мене ніяка падла ні з ким не познайомила.

- Як звабити неприступну жінку?

- Нема способу, щоби взяти когось не приступного. Якщо є фізичне чи моральне несприйняття, то нічого не допоможе. Інша річ, коли жінка дивиться на залицяльника несерйозно або думає, що він легковажний. У мене були приступні, були неприступні. Якщо є бажання, можна звабити. У мене його не було. Я пережив великий стрес. Жив у своєму заповіднику, мав дружину, сина. Був домашньою людиною. Коли вони виїхали, то стало наче в пустелі. Те ж саме, що винести кактус на подвір'я, який весь час стояв у хаті. Шукав різних пригод, щоб вийти з цього стресу. У "Весняних іграх" є один спосіб, який читачі почали використовувати у житті. Кілька разів люди підходили і казали, що я врятував їх цим романом. Чоловіки, яких кинула дружина, не знали, що з цим робити. У книжці написано: вибивати клин клином. Але будь-яким. Переважно всі хочуть вибити таким же клином, який втратили. Ти втратив красу небесну — і таку ж шукаєш. Треба будь-шо брати, будь-яку каракатицю. Бо в неї є симпатичні подружки. Так само у будь-якого кривого, горбатого хлопа є симпатичні друзі.

- А як неприступного чоловіка?

- Є невпевнені у собі чоловіки. Буває навіть таке, що якась дівчина йому подобається, заграє, а він думає, що вона стібається. Або він просто когось вже має. На будь-якого чоловіка впливає конкурент. Може бути тюхтій якийсь. Але помічає, що тут ще хтось цікавиться дівкою, то з'являється бажання виграти двобій. Одного разу я зрежисерував таку ситуацію. Мав дівчину, з якою у мене були не ясні стосунки. Зустрічалися, ходили на каву, але близько мене не підпускала. Сидимо у кав'ярні, і тут підходить до нас гарна дівчина і б'є мене по писку. Вона була знайомою, яку підмовив. Так само можна підмовити хлопа, щоб підійшов до вашого кавалера: "Ти щось до неї маєш? Бо я її так люблю, а вона мене цурається."

- Усі чоловіки зраджують?

- Вигуляні, тобто трошки старші, не зраджують. Знайома одружилася із молодшим від себе. Хлопець пішов у загул. А шо ж вона хотіла: сама пройшла Крим і Рим. Він нічого у житті не бачив, вона була у нього першою. Кажу, що мусиш вибачити і якось із ним поговорити, узгодити це все. Якщо між подружжям невелика різниця у віці, то років через 10 жінка здає фізичні позиції. Хлоп у 40 років, лисий і пузатий, все одно знайде кого тра***ти. Часто гарнішу, ніж його жінка. Це неправильно, але так є. Проте цим можна керувати. У мене була сусідка, така хитромудра баба. Вона була старшою від свого чоловіка. Завоювала його надзвичайними способами. Він був симпатичний. Вона теж, але потроху коровіла і сиділа в хаті. Дуже переживала, що чоловік скочить у гречку. Часом вночі, коли він засинав, робила йому "нєбо в алмазах". Хлоп згадує на ранок, як було їм файно вчора, хоче повторити таке вдень. А вона йому: "Таке робила? Ти шось придумав, я ж до церкви ходжу." Так постійно тримала його у такому стані. Чоловік не розумів, де він є, і що коїться.

- Як втримати чоловіка, коли жінка здає позиції? Зовнішність настільки важлива?

- Є різні чоловіки. Безліч таких, що живуть із жінками одного віку і ніколи їм не зраджують. Не означає, що вони не гарні. Така ментальність. Зовнішність тут ні до чого. Є красені-тюхтії. Бігають за ним студентки. Він нічого і нікого не бачить і одружується із якоюсь шкапою.

- Деякі чоловіки розділяють своє сімейне і особисте життя. З одного боку дружина і мати дітей, з іншого - красива коханка. Чи можна це поєднати в одній жінці?

- Одна 20-річна дівчина все ходила на мої презентації, щось приставала. Тоді мала нареченого і 45-річного коханця. І мене хотіла коханцем зробити. Відмовив, мовляв, що можу кохатися з людиною, яка належить тільки мені. То вона завела собі ще одного з Києва. Влітку зі старшим коханцем відпочивала у Хорватії, зі столичним — у Чорногорії, а з чоловіком у Крим поїхала. Пошила всіх в дурні. Ходила з парасолькою, наче має алергію на сонце, тому не загоріла. Для неї ідеал: мати доброго чоловіка, який її забезпечує, і пристрасного коханця.

- Як втримати чоловіка у шлюбі?

- Мусить бути контакт між людьми. Скільки там триває та любов, ну, може, рік. Потім люди звикають один до одного, притираються. Які можуть бути фантазії у пари після 10 років подружнього життя? Це вже абсолютна рутина. Час від часу можуть спалахнути. Якщо чоловік захоче пристрасті, то не обов'язково піде зраджувати. Можна разом залізти у ванну, чи на природі кохатися - це романтично. Дружина повністю може задовольнити фантазії чоловіка й після 10-15 років шлюбу. Їй нічого не заважає. Чоловікам дуже подобається, коли жінка має фантазії. Не обов'язково скакати в гречку, бо це нічого не змінює. В сексі завжди треба ловити кайф, показувати задоволення. У чоловіків буває часом не встав, то не звертати на це увагу. Чоловіки ранимі, їм важливо, чи добре їй було.

- Який Ваш ідеал жінки?

- Жінка відрізняється від мами тільки тим, що з нею ще можна спати. Чоловіки шукають прообраз мами, жінки — батька. Хлоп хоче, щоб ним опікувалися. Він уявляє себе кімнатною рослинкою, яку треба постійно підливати.

- Хто краще готує: чоловіки чи жінки?

- Жінки ставляться дуже скрупульозно до роботи і кулінарії. У цьому мало творчості. Тому серед них нема великих кулінарів. Чоловіки більш нервові. Готую борщ, паралельно вариться м'ясо, у той час щось нарізаю. А жінка робить усе послідовно. Деякі борщ півдня готують, я - за 40 хвилин. У "Танго смерті" є епізод, де головний герой Ярош готує картопляні пляцки. Списав це зі свого життя.

- Сучасна жінка має готувати їсти?

- Дивлячись при якому чоловікові. При мені не треба. Моїй дружині суворо заборонено заходити на кухню. Не вимахуюся, готую, щоб поживно було. Проте щоразу шось інакше. Мій 8-річний син любить італійські макарони і кус-кус. Жінка замовляє картоплю. А я доїдаю, що було вчора. Не гордий. Вранці подаю їм налисники такі, що вони аж тануть в писку. Моя дитина чіпсів не їсть, не п'є газованих напоїв. Навіть сусідського малого вчить: то отрута. Я йому показав програму, де розповідають всю правду про Coca-Cola.

- Тоді Ви - мрія багатьох жінок.

- Моя дружина так не думає. Для неї не було мрією, щоби чоловік готував. Молодша від мене на 24 роки.

- Не боїтеся, що вона зрадить із молодшим?

- Та ради Бога. До мене теж черга стоїть.

- Гендерні ролі сьогодні змінюються.

- І шо? Американці, італійці, іспанці дійшли до того, що беруть за дружин українок. Бо ті готують в хаті, а не замовляють у ресторанах. Є й такі, що це їм не головне.

- Чи правда, що емансиповані жінки не щасливі в особистому житті?

- Якщо вона заробляє гроші, то може дозволити собі бути емансипованою. Проте жінка більш ранима і не захищена, ніж чоловік. Серед талановитих письменниць чи художниць нема щасливих. По кілька разів виходять заміж. Чоловіки не люблять публічності, а так мусять постійно десь тусувати. Знав одного такого. Коли він почув 158 разів, що він чоловік Галини Натурелик, а сам є ніхто, то розлучився з нею. Жінки частіше погоджуються бути дружиною когось. Для чоловіка це тяжче.

- Чи буває дружба між чоловіком і жінкою?

- Так. Проте буває, хтось може дружити, а хтось любити. Маю кілька хороших подруг. Можливо, у молодому віці складно дружити. Тоді я не товаришував з жінками. Мав з ними інші стосунки.

- Хто насправді зваблює, чоловік чи жінка?

- По-всякому. Жінка вміє зробити так делікатно, що наче він її звабив. А коли скажеш їй, що вона підморгувала, то заперечить, що ніколи в житті такого не робила. І так має бути. Жінка ніколи не повинна признаватися у цьому. Навіть якщо чоловік закохався і робить якісь кроки, вона ж не відразу пристає на його пропозиції. Спершу мусить відмовитися. Але так акуратно, щоб він не перехотів запросити її вдруге.

- Варто жінці погоджуватися на секс на першому побаченні, якщо вона хоче продовження стосунків?

- Чому ні? Не факт, що хлопець не захоче зустрітися з нею ще раз. Але це рідкісний випадок, коли на першому побаченні. Все одно до того вони мають бути знайомі, потім піти якось нарешті на каву, далі - до когось додому. А коли нині познайомилися — це було б дивно. Хоча вона уперше може віддатися так, що він знову запросить її. Це ж не відбувається так, що він затягнув її у парк, стали в позу, чік-чірік і всьо. Перед тим відбувається цілий процес - прелюдія. Поки те зніме, поки се. Чоловіки кайфують від того, поки здобувають жінку. У такий момент він бачить, чи вона його цінить. У мене була подібна ситуація. Тоді мало не одружився із тією дівчиною. Обоє спалахнули, а потім зустрічалися.

- Чоловіку важливо, скільки в його жінки було коханців до нього?

-Так. Не варто йому говорити про весь свій сексуальний досвід. Краще сказати, що він у неї другий. Це класична фраза. А той тільки голову задурив. "Я його любила, а він - скотина." Чоловік хоче мати все, бути власником. Не хоче знати, що його жінка була виграна кимось до нього. Хоча сам міг мати 15 дівчат. Така у чоловіків психологія. Інша справа, коли почали стосунки у зрілому віці.

Зараз ви читаєте новину «"Не варто чоловіку говорити про весь свій сексуальний досвід, краще сказати, що він у неї другий" - Винничук». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі