вівторок, 04 вересня 2012 16:03

"ТойХтоПройшов..." чи "Дім з башточкою"? Завтра оголосять претендента на "Оскар" від України

"ТойХтоПройшов..." чи "Дім з башточкою"? Завтра оголосять претендента на "Оскар" від України
Фото: mjoy.ua

Український Оскарівський комітет при Асоціації продюсерів України 31 серпня закінчив прийом заявок від кінокомпаній на участь у відборі фільму-номінанта від України на премію "Оскар" Американської академії кінематографічних мистецтв і наук в номінації "Фільм іноземною мовою". Фільм-номінант буде оголошено 5 вересня.

До фінального відбору прийняті два фільми: "Будинок з башточкою" режисера Єви Нейман, виробництва "1 +1 продакшн" і "ТойХтоПройшовКрізьВогонь" режисера Михайла Іллєнка, виробництво Продюсерського центру "Інсайт-медіа" за підтримки Державного агентства України з питань кіно.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Будинок із башточкою" переміг у Карлових Варах

Український Оскарівський комітет змінив графік своєї роботи і переніс засідання з 10 вересня на 5 вересня, і в цей же день оголосить назву фільму, який буде офіційно висунутий від України на здобуття премії "Оскар" у номінації "Фільм іноземною мовою".

До складу українського оскарівського комітету входять: народна артистка України та СРСР Ада Роговцева, народний артист України, кінорежисер Олег Фіалко (голова), лауреат науково-технічних премій Оскар Анатолій Кокуш, голова Національної спілки кінематографістів Сергій Тримбач, кінокритик Володимир Войтенко, письменник, сценарист Андрій Курков, продюсер, президент АПУ Олексій Сєрков, продюсер, віце-президент АПУ Дмитро Колесніков, продюсер, сценарист Ігор Савиченко та кінорежисер Сергій Маслобойщиков.

Засідання комітету і оголошення фільму-номінанта відбудеться в компанії "Кінотур" (постпродакшн цифрова кінолабораторія), яка вже другий рік поспіль виступає партнером Українського оскарівського комітету.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "ТойХтоПройшовКрізьВогонь" став кращим повнометражним ігровим фільмом на Омському кінофестивалі

До 1 жовтня фільм-претендент від України має бути розглянутий і прийнятий Американською академією кінематографічних мистецтв і наук (Лос-Анджелес, США) для подальшого відбору серед фільмів інших країн.

У США номінанти у всіх 24-х категоріях (в категорії "Фільм іноземною мовою" їх буде п'ять) будуть оголошені 15 січня 2013 року, а сама 85-а церемонія вручення премії "Оскар" за заслуги в галузі кінематографу за 2012 відбудеться 24 лютого 2013 року в Hollywood and Highland Center в Лос-Анджелесі.

Зараз ви читаєте новину «"ТойХтоПройшов..." чи "Дім з башточкою"? Завтра оголосять претендента на "Оскар" від України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі