Ексклюзиви
середа, 18 січня 2012 16:15

"Той, хто пройшов крізь вогонь" повинні подивитись 530 тис людей, щоб він окупився

"Той, хто пройшов крізь вогонь" повинні подивитись 530 тис людей, щоб він окупився

Український кінодистрибютор, власник мережі "Кінопалац" Богдан Батрух зазначив, що стрічка Михайла Іллєнка "Той, що пройшов крізь вогонь" стане першим українським фільмом, який з'явиться у загальноукраїнському прокаті. Прем'єра відбудеться завтра, 19 січня.

"Минулого року хотіли взяти в прокат стрічку Сергія Лозниці "Щастя моє", але автори фільму вирішили ще повозити його по фестивалях. Потім вдруге хотіли зайнятися прокатом, у Міністерстві культури сказали, що самі цим займатимуться. Дуже дивні історії там були й стрічка так і не вийшла на екрани. До недавна українське кіно нікого не цікавило. Вклали стільки праці у "Щастя моє", а стрічка просто зникла. Минулого року показували екранізацію опери про Наталку-Полтавку. Всього 2 сеанси було. Ще трішки показували альманах "Мудаки. Арабески". Але це все були спеціальні покази, в загальноукраїнському прокаті "Той, хто пройшов крізь вогонь" - перший. За весь час існування "Кінопалацу", показали не більше 20 українських стрічок", - зазначив  Батрух.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фільм Іллєнка про українського індіанця хочуть подивитися в Мозамбіку

- Чи матиме стрічка комерційний успіх? Бюджет фільму становить 16 млн гривень. Щоб стрічка окупилася, її мають подивитися приблизно 530 тисяч людей.

"Для мене уміння оповідати історії про себе, любити й ненавидіти себе,  є ознакою дозрілої культури. Починаємо бути нормальним народом. Морально стрічка окупиться. Фінансово – не можу доки сказати. Щоб дізнатися, який потенціал у фільму, перше, що треба зробити — порівнювати з чимось. А у нас просто немає з чим. Стрічка у правильному жанрі. Розповідає історію по-кіношному. Не бере на себе відповідальність театру, який має претензію на вище мистецтво. Досить професійно зроблена у плані акторської, режисерської роботи, звуку. Спецефекти – непогано. Як кажуть китайці, велику дорогу починають з першого кроку", - зауважив кінодистрибютор.


Зараз ви читаєте новину «"Той, хто пройшов крізь вогонь" повинні подивитись 530 тис людей, щоб він окупився». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі