Ексклюзиви
середа, 08 лютого 2012 13:59

"Той, хто пройшов крізь вогонь" подивилися 20 тисяч українців

"Той, хто пройшов крізь вогонь" подивилися 20 тисяч українців

20 тисяч глядачів подивилися стрічку українського режисера Михайла Іллєнка "Той, хто пройшов крізь вогонь". Її показують у кінотеатрах країни з 19 січня. Фільм має 20 копій, тобто одночасно його можуть показувати тільки у 20 кінотеатрах. Показ у Черкасах із 16 лютого перенесли на 18-те.

"Замовили на п'ятницю ще 10 копій фільму. Ті 20 копій, які вже маємо, знаходяться на плівці формату "Діджитал". Не всі кінотеатри мають такі проектори. Наприклад, київський кінотеатр "Жовтень", більшість регіональних. Тому ці 10 копій будуть на плівці 35 міліметрів. Те, що показ у Черкасах перенесли, пов'язане саме з цим. В Україні ще не повністю сформоване виробництво копій фільму. Якщо "Діджитал" можна замовити у будь-якій країні, то з плівкою 35 міліметрів виникають проблеми", - розповів власник мережі "Кінопалац" Богдан Батрух.

Бюджет фільму становить 16 млн грн. Щоб стрічка окупилася, її мають подивитися приблизно 530 тисяч глядачів.

"Той, хто пройшов крізь вогонь" поводить себе у прокаті не як більшість фільмів. Зазвичай стрічка збирає найбільше глядачів у перший тиждень прокату. Потім їхня кількість поступово спадає. Ця ж із кожним тижнем збирає все більше глядачів. По-перше, українці не мають досвіду дивитися український фільм, котрий був би фільмом, а не якимось артхаузним продуктом. По-друге, ті, хто вже бачив стрічку сказали, що вона дійсно непогана. В Америці зазвичай випускається біля трьох тисяч копій стрічки. Але раз на 50 фільмів трапляється таке, що прокат стрічки починають з обмеженого показу. Випускають з півсотні копій, а потім, залежно від попиту, збільшують цю кількість до 500 і далі. Інколи доходить до тих же трьох тисяч. Так само і з "Той, хто пройшов крізь вогонь". Почали з обмеженого прокату й поступово його розширюємо. Із сьогоднішнього дня фільм стартує у Львові, Одесі, Кіровограді, Житомирі та Донецьку. Також є багато продовжень прокату у київських та харківських кінотеатрах. Доки на один тиждень, далі буде видно", - додав Батрух.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Першою з показу фільму Іллєнка втекла голова Держкіно

Фільм також планують показати у Польщі, Канаді, Росії, Америці, Австралії та Аргентині.

Зараз ви читаєте новину «"Той, хто пройшов крізь вогонь" подивилися 20 тисяч українців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі