четвер, 26 січня 2012 21:14

Першою з показу фільму Іллєнка втекла голова Держкіно

Першою з показу фільму Іллєнка втекла голова Держкіно

Під час прем'єри фільму Михайла Іллєнка "Той, хто пройшов крізь вогонь", яка відбулась 19 грудня у Києві, першою з показу вийшла голова Держкіно Катерина Копилова.

"Стрічку я вже бачила. Сьогодні сину 19 років виповнилось, то мушу бігти. Вдома вже гості за столом чекають", - зазначила вона і потисла руку Іллєнкові.

Стрічка триває 110 хвилин. На 72-й із зали вийшли акордеоніст Іван Леньо і бас- гітарист Володимир Шерстюк із гурту "Гайдамаки".

"Поспішаємо на презентацію альбому Мирослава Кувалдіна із "The Вйо". Обов'язково додивимося. Дебатували за кухлем пива з режисером Лесем Саніним, коли в Україні нарешті знімуть фільм, де головний герой буде крутий хлопець, такий, як Джекі Чан чи Брюс Лі. Щоб показали козака-характерника і зробили з нього супермена-вікінга. Мусить бути свій герой, із м'язами, інтелектом, який усіх рятує й добро перемагає зло. Володя очікував поетичного кіно на зразок Довженка, Параджанова. Я хотів побачити цікавого героя і сюжет. Подивилися половину і не розчарувалися. Хоча була сцена, де я казав: можна було б йому трішечки ще на турніку позайматися", - пояснили музиканти.

У стрічці знялася донька режисера — Іванна. Вона – артистка балету Чеського національного театру в Празі.

"В Україні буваю три-чотири рази на рік. Коли ще маленькою почала вчитися балету, стався Чорнобиль. Мене повезли в Москву. У батьковому фільмі "Фучжоу" знялася 14-річною. У Чехії зіграла головну роль у картині "Перемога" Віктора Полесного. Їм потрібна була артистка, яка говорить чеською, але з акцентом. Грала емігрантку, дівчину-саксофоністку. Впоралася за 15 днів. А тут п'ять років знімали", - зауважила Іванна.

Прочитати як пройшла прем'єра фільму детальніше можна у журналі "Країна" № 3 (106) за 26 січня 2012 року.

Журнал можна купити у точках продажу преси за ціною 9 гривень.

Передплату на журнал "Країна" можна оформити у будь-якому поштовому відділенні України. Передплатний індекс - 37278. Вартість передплати на місяць — 28 грн.

Зараз ви читаєте новину «Першою з показу фільму Іллєнка втекла голова Держкіно». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі