четвер, 22 березня 2012 14:05

Тернопільське сміття заборонили вивозити на сміттєзвалище

Тернопільське сміття заборонили вивозити на сміттєзвалище

Тернопільській міській раді заборонили вивіз сміття на місцеве Малашівське сміттєзвалище. Таке рішення прийняла Держекоінспекція.

Екологи кажуть, що міська рада порушила закон, коли визначала перевізників, що обслуговують Тернопіль. Крім того, Малашівське сміттєзвалище насправді не має потрібних документів, аби вважатися звалищем.

"Рішення про заборону вивозу вже відправлене рекомендованим листом міській раді і перевізникам. Коли отримаємо підтвердження, що лист прийшов, зможемо штрафувати перевізників за кожну вивезену машину сміття до 765 гривень", - розповів заступник начальника обласної екоінспекції Едуард Ференц.

В той же час в екоінспекції не змогли роз'яснити, на якій основі, враховуючи відсутність документації, сміття вивозили раніше.

"От так і вивозили", - прокоментував еколог.

В міській раді не змогли прокоментувати дану ситуацію. Начальник Управління житлово-комунального господарства Володимир Болєщук сказав, що не володіє інформацією з цього питання і порадив звернутися до заступника міського голови. До того додзвонитися не вдалося. Речник міської ради обіцяла з'ясувати ситуацію, однак коментаря так і не надала.

Напередодні міський голова Тернополя Сергій Надал заявляв, що жодної заборони вивозу сміття немає. Казав, що є полігон, куди б місто вивозило сміття, в разі закриття Малашівців. Однак не уточнив, де саме.

Нагадаємо, три роки тому Малашівське сміттєзвалище вже перекривали. Тоді, з невеликими перервами, сміття з Тернополя не вивозили три місяці.

Зараз ви читаєте новину «Тернопільське сміття заборонили вивозити на сміттєзвалище». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути