понеділок, 27 листопада 2017 18:04

Ті, хто пережив клінічну смерть, отримують надможливості

З 23 листопада в прокаті йде фільм жахів "Коматозники". Датський режисер Нільс Арден Оплев, відомий за стрічкою "Дівчина з татуюванням дракона", зняв ремейк однойменного психологічного трилера 1990 року.

Про що фільм

 

Студентка медичного університету Кортні цікавиться темою життя після смерті. Їй вдається дослідити, що коли людина переживає клінічну смерть, її мозок якийсь час ще функціонує. Щоб підтвердити теорію, вона вирішує вбити себе на декілька хвилин й відчути те, про що читала у свідченнях тих, хто повернулися з того світу. До експерименту брехнею запрошує інших студентів. Джеймі спускається у підвальне приміщенні університету, розраховуючи на романтичну зустріч, Софія опиняється в цьому ж місті, щоб допомогти подрузі з проектом. Та вони обидва цієї ночі мають повернути Кортні до життя.

Експеримент пробуджує у дівчині давно забуті знання. Вона згадує важкі партії на фортепіанно, хоча не грала більше 10 років, ставить рідкісні діагнози, які не входили в основний план курсу. Інші студенти теж вирішують померти, щоб отримати надздібности мозку. Занурення у кому переростає у змагання, де кожен з учасників експерименту хоче побути "мертвим" щонайдовше.

Несподівано з`являються побічні ефекти. Студентів починають переслідувати жахи їхнього минулого. І це не якісь галюцінації, а реальність.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Режисер "Титаніка" розповів, чому насправді загинув герой Леонардо Ді Капріо

"Коматозники" 1990 року

 

На відміну від ремейку 2017-го, оригінал режисера Джоела Шумахера був за жанром психологічним трилером, а не фільмом жахів. Головним ініціатором експерименту був хлопець, а не дівчина. Студенти не ставились до занурень у кому як до розваги, ніхто не хотів отримати щонайбільше надможливостей, а кожна нова "смерть" була результатом спільніх обговорень та дискусій.

Чому варто дивитись

Ремейки завжди набирають велику кількість переглядів, тому що подивитись на знайому історію під новим кутом − завжди цікаво. Ви зможете побачити, як фільм трансформувався с психологічного трилера у хоррор. А також, як Нільс Арден Оплев пояснив феномен "клінічної смерті". Чи дійсно головні герої бачили світло та що може статись, коли привиди минулого знову стають реальністю.

Зараз ви читаєте новину «Ті, хто пережив клінічну смерть, отримують надможливості». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі