понеділок, 27 листопада 2017 12:30

На конкурсі короткометражних фільмів перемогла українська стрічка

На конкурсі короткометражних фільмів перемогла українська стрічка
Зйомки фільму "Технічна перерва". Фото:www.uapost.us

Фільм Пилипа Сотниченка "Технічна перерва" став переможцем конкурсної програми для короткометражних фільмів POFF Shorts International Competition Sleepwalkers. Стрічка, створена за підтримки Держкіно отримала нагороду на 21-му Талліннському міжнародному кінофестивалі.

Про це пише ZAXID.NET.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фільм про Сенцова здобув нагороду на фестивалі документального кіно

Міжнародною федерацією асоціацій кінопродюсерів фестиваль Tallinn Black Nights Film Festival (Естонія) акредитований як класу "А". Це означає, що він входить до числа найпрестижніших кінооглядів. Світова прем'єра стрічки і відбулася у рамках цього фестивалю.

Виробництво стрічки здійснила студія "Віател" у партнерстві з "СУК" та KWA Sound Production за 100% підтримки Держкіно. Головні ролі у фільмі виконали Ніна Тараруєва та Сергій Горний.

Фільм "Технічна перерва" показує супермаркет як метафору сучасного суспільства. Де особистість з її проблемами є невидимою. Головна героїня — касирка. Під час перерви у підсобці у неї стається викидень. Сотниченко зняв картину про беззахисність, неприкаяність українця. Роботодавець ставиться до нього, як до худоби. А той у відповідь нічого не здатен вчинити. Можна критикувати героїню за її пасивність, що вона приймає правила гри. Але люди в провінції вимушені цьому слідувати. Інакше втратять джерело існування.

Зараз ви читаєте новину «На конкурсі короткометражних фільмів перемогла українська стрічка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі