Ексклюзиви
понеділок, 17 січня 2011 15:38

Святослав Вакарчук профінансував пам'ятник Івасюку у Львові

Святослав Вакарчук профінансував пам'ятник Івасюку у Львові

У Львові цього року планують встановити пам'ятник Володимиру Івасюку. Він має стояти на проспекті Шевченка між "Макдональдсом" і провулком, що веде до консерваторії, де зараз стоять кіоски.

Пам'ятник профінансує Святослав Вакарчук.

"Про це він сам заявив ще кілька років тому, коли в Опері проходила урочистість до 750-річчя Львова. Він вийшов на сцену і сказав, що в нього є ідея. Скульптором є Сергій Олешко. Зараз вже є гіпсова модель, готова до відлиття у бронзі. Складається кошторис", - розповів Gazeta.ua заступник міського голови Львова Василь Косів.

Усю проектну роботу фінансував Славко Вакарчук. Він повністю оплатить і пам'ятник. Орієнтовно він коштуватиме 200 тис. грн.

Облаштування фундаменту під пам'ятник та навколишньої території візьме на себе міська рада.

18 травня 1979 року тіло легендарного композитора було знайдене повішеним у Брюховицькому лісі під Львовом. Похорон Володимира Івасюка 22 травня 1979 у Львові перетворився на масову акцію протесту проти радянської влади.

Зараз ви читаєте новину «Святослав Вакарчук профінансував пам'ятник Івасюку у Львові». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі