середа, 09 жовтня 2013 14:45

Священика УГКЦ випровадили з власноруч побудованого собору

Священика УГКЦ випровадили з власноруч побудованого собору
Фото: kyiv.ugcc.org.ua

Отець УГКЦ Сергій Прудко 20 років збирав пожертви та взяв кредит, щоб добудувати собор Вишгородської Богородиці у своїй парафії. Однак одразу ж після завершення основних робіт, отця перевели у інший храм, відтак виплата боргу лягла повністю на плечі отця, про це йдеться у новому випуску програми "Гроші".

Собор потребував капітального будівництва і на нього було витрачено 6 мільйонів гривень, однак чому зараз ніхто отцеві не допомагає з виплатою боргу, ніхто з церковників УГКЦ так і не зміг пояснити. Подейкують, що кредит міг бути взятий для власних потреб і взяв кредит отець самовільно, отже його сплата не була передбачена очільниками УГКЦ, тож храм тепер не може бути підпорядкований отцю Сергію.

За місцем проживання отця Сергія журналісти не знайшли, однак, з огляду на будинок і автомобіль священика, не можна сказати, що він розкошує за чужий кошт, а ніхто з сусідів не може сказати, що отець Сергій витрачає гроші неправомірно.

"Він 20 років будував цей храм, це - справа його життя", - переконує журналістів одна з парафіянок собору.

Наразі через власний сайт отець просить про допомогу у виплаті кредиту, оскільки виплата повністю лягла на плечі його родини.

Зараз ви читаєте новину «Священика УГКЦ випровадили з власноруч побудованого собору». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

20

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути