вівторок, 06 березня 2012 18:05

Швейцарець створює картини, які охоплюють цілі міста
30

Фото: Фото з сайту re-actor.net

Техніка анаморф полягає у створенні плоскої графіки, яка накладається на тривимірний простір і об'єкти. Повну форму малюнка можна побачити тільки якщо стати навпроти нього під певним кутом. Інакше глядач зможе побачити тільки випадкові уламки загального зображення. Плоскі витвори перетворюються на об'ємні картини, які зависають у повітрі. Це дивне і неперевершене видовище.

Ідея сама по собі не є новою, але кожен художник, який займається анаморфним друком, здатний зробити свій внесок у розвиток цього жанру.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Японський художник пише гуашшю сюрреалістичні картини

Швейцарський художник Фелічі Варіні (Felice Varini) користується цією технікою з 1979 року. Він вносить свій вклад у розвиток жанру.

За 30 років Варіні створив велику кількість оптичних ілюзій по всьому світу. Віддає перевагу працювати всередині міст, з різними архітектурними будівлями, як зовні, так і всередині. Проте найбільш пам'ятними є роботи художника , в яких він узяв на себе сміливість працювати в масштабах цілих селищ. Наприклад, він наклав величезні круги на місто Веркорен у швейцарських Альпах.

Феліче Варін в березні цього року відзначить свій 60-річний ювілей. Народився він в Локарно, але вже давно покинув рідну країну і мешкає в Парижі.

Зараз ви читаєте новину «Швейцарець створює картини, які охоплюють цілі міста». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі