Ексклюзиви
четвер, 22 грудня 2011 21:18

Сучасні політики схожі на самодурів-поміщиків XIX століття - письменник

Автори гумористичного детективу „Стовп самодержавства, або 12 справ Івана Карповича Підіпригори" Владислав Івченко та Юрій Камаєв заявили про підготовку продовження роману. Перша їхня книга на конкурсі „Коронація слова" була визнана найкращим гумористичним твором 2011 року.

„Іван Карпович в наступній частині розчарується в житті міста і купить хутір. Буде пити чай з малиновим варенням і радіти життю. Доживе до війни, а потім і до визвольних змагань", — заявив на презентації в Тернополі Владислав Івченко.

У першій книзі головний герой працює агентом в царській охранці, і бореться з ворогами російської імперії. Автори вважають, що події того часу перекликаються з сьогоденням.

„Наш герой Іван Карпович насправді не є героєм. Це конформіст, який живе в тоталітарній системі, і намагається в ній гарно прилаштуватися. Привчений зайвий раз не думати. Тепер таких також багато", — зазначає Івченко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Два романи переможців "Коронації Слова 2011" вийдуть восени

Інший співавтор – Юрій Камаєв - вважає, що з дореволюційних часів, які описуються в романі, до сьогодення багато змін в суспільстві відбулося не в кращу сторону.

„Ще тоді було таке поняття, як суд присяжних – зараз його нема. Тодішня еліта, хоч також трималася на багнеті, але мала вищу культуру, ніж сучасна. Теперішній політичний істеблішмент більш нагадує місцевих самодурів-поміщиків кінця XIX століття — якщо хтось неугодний, то його висікти, „запороть", як тоді казали", — вважає автор.

Роман „Стовп самодержавства, або 12 справ Івана Карповича Підіпригори" вийшов у світ цьогоріч в листопаді. Автори спільно працювали над ним два з половиною роки, не зустрічаючись при цьому особисто. До початку роботи бачилися один раз – на львівському "Форумі видавців".

Зараз ви читаєте новину «Сучасні політики схожі на самодурів-поміщиків XIX століття - письменник». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі