вівторок, 02 серпня 2011 20:04

Два романи переможців "Коронації Слова 2011" вийдуть восени

Два романи переможців "Коронації Слова 2011" вийдуть восени

10 вересня вийде друком роман "Мантра-омана" Вікторії Гранецької. Рукопис вінницької авторки визнали найкращим на книжковому конкурсі "Коронація слова 2011". Книга вийде у харківському видавництві "Клуб Сімейного Дозвілля". Презентуватимуть її 15 і 16 вересня на Форумі видавців у Львові.

- У романі йдеться про молоду жінку на ім'я Єва (скорочено від Євпраксія), котра, здавалося б, має все – гарну квартиру, престижну роботу, багатого коханця і нестерпну порожнечу всередині – розповіла Вікторія Гранецька.- Чи не тому щоночі їй сниться дивний незнайомець, котрий пропонує разом стрибнути з даху найвищого у місті готелю-хмарочоса. І вона стрибає, уві сні. А коли на світанку прокидається у своєму ліжку, виявляється, що її більше немає серед живих.

- Кардинальних змін у рукописі не було. Вперед друком врахувала кілька порад літературних редакторів, що зробило образ одного із героїв об'ємнішим.

Роман Вікторія готувала спеціально для "Коронації слова". З ідеєю працювала два роки. Писала три місяці. Спеціально вивчала психологічні, медичні нюанси, оскільки один з персонажів має психічну хворобу аутичного спектру.

- Прочитала майже всіх лауреатів останніх років. Вивчила ринок сучасної української літератури, аби створити щось принципово нове, несхоже на більшість творів. Найважче в роботі письменника – знайти "куточок", де тебе ніхто не чіпатиме. Адже треба повністю зануритися у світ своїх персонажів, відчувати, як вони, думати, як вони. Для цього навіть довелося на деякий час кинути основну роботу.

Зараз Вікторія працює над новими рукописами.

- Це романи, поки що пишу тільки у цьому жанрі. Працюю одночасно над кількома, один з них виходить на перший план.

Роман стане першою надрукованою книжкою конкурсу "Коронація слова 2011". У листопаді "Клуб сімейного дозвілля" також видасть роман "Стовп самодержавства, або 12 справ Івана Підіпригори" лауреатів третьої премії конкурсу Юрія Камаєва та Владислава Івченка.

- Іван Карпович Підіпригора - філер (співробітник зовнішнього спостереження) київського відділення охранки, який бореться з бунтівниками, членами різних підпільних партій та організацій, - розповідає Владислав Івченко. - Дії книги відбуваються на початку ХХ століття в Києві. Інколи Іван Карпович їздить до Криму, Одеси і князівства Фіндляндського. Наскрізного сюжету немає, є 15 різних справ, які Іван Карпович розплутує.

Над книгою письменники працювали удвох. Івченко — у Сумах, Камаєв — у Кременці.

- Вся праця велася в інтернеті. - каже Владислав. - Працювали так: один писав початок оповідання, інший - продовження. Потім разом вже доводили. Працювали біля двох років. Оповідань цього циклу десь біля двадцяти і ще декілька в роботі, то вистачить книги на дві, - каже автор.

Зараз ви читаєте новину «Два романи переможців "Коронації Слова 2011" вийдуть восени». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі