середа, 24 квітня 2013 12:14

"Станцюйте бачату, танго чи вальс і комплекси як рукою зніме" - директор хореографічної школи
7

Фото: Фото: Катерина Гончарова

Представники журі "Коронації Слова" повідомили, що цьогорічна 13-та церемонія порадує глядачів нововведенням. Спеціально до запальних танців, якими вже не перший рік традиційно завершується подія, письменників навчатимуть професійні хореографи зі Школи Артур Мюррей.

Цього ж дня з викладачами спробували потанцювати члени журі "Коронації" - співачка ILLARIA та письменниця Вікторія Гранецька. Допомагала їм Ольга Струк, директор хореографічної Школи Артур Мюррей. У ній по різних країнах світу свого часу вчилися танцювати Мадонна, Мел Гібсон, Джон Траволта та інші знаменитості.

"Навчитись танцювати може абсолютно кожен, - впевнена фахівець. У інтерв'ю кореспондентові Gazeta.ua Ольга Струк дає поради, як швидше і ефективніше опанувати танці:

Найперше треба подолати страх зробити перший крок і вийти на паркет. Хтось вчиться швидше, хтось повільніше, але опановують мистецтво танцю всі, якщо лише схочуть.

Тіло звикає до рухів танцю повільно. М'язева пам'ять потребує повторень. Під час занять концентруйтесь, докладайте зусилля. 90% студентів після першого заняття з жахом ловлять себе на думці, що не можуть згадати жодного руху з тих, що вивчили кілька годин тому. Але це нормально. Пройдіть щонайменше 4-6 занять, лиш потому тіло звикне до принципу рухів. Тоді танець буде йти з душі, тіло лише допомагатиме.

За темпераментом людини не складно вгадати, який танець кому більше підходить. Жваві холерики танцюють класичне танго, свінг. Спокійні й виважені флегматики - фокстрот, румбу.

Танець розвиває побутові навички. Ті, хто ходить на заняття, у цьому давно впевнились. А деякі ходять танцювати, щоб покращити осанку, зняти стрес.

У нас вчиться танцювати молодий пілот, капітан авіалайнеру. Якось зізнався - записався на заняття, щоб покращити самопрезентацію в колективі. Він серед досвідчених пілотів – наймолодший. Хотів увійти в колектив, піднявши власну самооцінку. Зробити це допомагають танці.

Станцюйте бачату, танго чи вальс і комплекси як рукою зніме. Студенти, навчившись кільком рухам танцю, не бояться тримати доповідь перед великою аудиторією. Жінки не бояться власного тіла. До першого заняття деякі з них одягались скромно, приховували природну красу під шарами кофтин та спідниць. Тепер одягаються вільніше.

Під час виконання па, партнер-чоловік завжди має думати про три речі - які кроки зробити самому, яка фігура буде наступною і як дати зрозуміти про наступний крок жінці. А жіноче завдання в танці - слухати, як і куди веде партнер. Але це не першорядна і другорядна роль. Обидві вони - абсолютно рівнозначні, але при цьому різні. Ці закономірності психологи часто переносять у життя, у відносини з протилежною статтю. Під час одного з таких тренінгів у нашій школі жінки виконували в танці чоловічу "роль". І зрозуміли, як же це все-таки складно. У відносинах, як і в танці, має панувати абсолютна гармонія.

Зараз ви читаєте новину «"Станцюйте бачату, танго чи вальс і комплекси як рукою зніме" - директор хореографічної школи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі