субота, 21 листопада 2020 09:07

Сталлоне за три дні написав сценарій "Рокі"

Сталлоне за три дні написав сценарій "Рокі"
Сильвестр Сталоне написав сценарій та виконав головну роль у спортивній драмі "Рокі". Втілив боксера, який повинен зійтися в бою з чемпіоном світу, за сюжетом. Фото: Classic Movies

21 листопада 1976 року в Нью-Йорку відбулась премєра спортивної драми "Рокі". Головну роль виконав Сильвестр Сталлоне.

Боксер за прізвиськом Роккі намагається познайомитись з Едріан — сором'язливою дівчиною, яка працює продавцем у зоомагазині. Тим часом його викликає на бій чемпіон світу Аполло Крід. Роккі налаштований зробити нокдаун, готується під керівництвом тренера Міккі Голдмілла, за сюжетом.

Сталлоне написав сценарій "Рокі" за три з половиною дні. Був під враженням від боксерського поєдинку Мухаммеда Алі та Чака Вепнера, який відбувся в коледжі Річфілд штату Огайо.

Фільмували переважно в Філадельфії, штат Пенсільванія. Під час зйомок фінальної сцени Сталлоне зламав ребра, вісім днів провів в реанімації. Актор Карл Уезерс розбив ніс. Кінцівку змінили в останній момент. Попередньо тренер Міккі мав бути расистом, а герой Сталлоне у кінці йшов зі спорту.

Пробіжки Рокі знімали на один з перших у світі стедікамів. Винайшов оператор Гаррет Браун. Також зафіксував на відео всі репетиції акторів, щоб могли бачити себе зі сторони.

При бюджеті в $1 мільйон, "Рокі" зібрав у прокаті $225 мільйони. Отримав три "Оскари". Обрали для збереження в Національний реєстр фільмів при Бібліотеці Конгресу США як "культурно, історично та естетично значущий".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Козак — це не герой реклами вареників, із вусами в сметані

Сталлоне зніме фільм "Брати - легенди", який буде присвячений Віталію та Володимирові Кличкам.

Зараз ви читаєте новину «Сталлоне за три дні написав сценарій "Рокі"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі