вівторок, 02 квітня 2013 17:19

"Співаємо шансон у не брутальному сенсі цього слова" - гурт "Куку Шанель" презентує дебютний альбом

"Співаємо шансон у не брутальному сенсі цього слова" - гурт "Куку Шанель" презентує дебютний альбом

11 квітня в Києві гурт "Куку Шанель" презентує свій дебютний альбом "Полубелая-получерная". Стиль пісень гурт описує як "шансон" в справжньому, "первісному", небрутальному сенсі цього слова". Альбом подвійний - у ньому 12 пісень українською, і 12 російською мовою.

"Матеріалу в нас є вже достатньо, можемо хоч зараз ще альбом випускати. По 12 пiсень вибрали просто для рiвноваги. Нам здалося, що то нормальна оптимальна кiлькicть. Як день та нiч, що складають добу", - каже Марія Кудрявцева, лідерка гурту.

Презентацію альбому почали з Росії. "Так склалося частково випадково, а частково навмисне", - каже Марія. - Ми здали наш диск до друку якраз напередодні туру, і дуже поспішали, бо хотілося їхати до Росії вже з солідним промо". "І в Сибіру, і на Уралі, і в Москві, і в Калузі люди дуже уважно слухають українські пісні, намагаючись вловити знайомі слова. І коли зміст їм ставав зрозумілим - раділи, як діти. Ми не робили "знижку" на російськомовність публіки и співали всіх наших українських пісень. І публіці вони дуже подобались. Звичайно, зміст деяких треба було пояснювати трішки на початку. Але це придавало виступам ще більшої цікавості та пікантності".

Лідерка гурту пишається тим, що в інтернеті за словом "шансон" можна знайти саме їх. Випадків, щоб люди приходили на концерт, очікуючи почути шансон в розумінні блатняка, не бувало. "Люди перед тим, як іти на концерт незнайомого гурту, намагаються все ж таки заглянути в інтернет та на сайт ансамблю, аби послухати та почитати інформацію", - вважає співачка.

Гурт існує з 8 березня 2011 року. Марія розповідає, що її надихають люди та їхня творчість - талановита, харизматична та особлива.

"Переважну більшість пісень останнім часом я складаю на тексти мого чоловіка, Григорія Кудрявцева. Навіть вже замовляю йому тексти для пісні, коли вже дуже кортить. Тому творчий процес у нас набув сімейного забарвлення", - посміхається вона.

Тривалий час найбільш знаковою з творчості гурту особисто для Марії була пісня на слова російського поета Рустама Карапетьяна "Полубелая-Получерная". На її честь і було названо дебютний альбом. Це життєва психотерапевтична пісня.

"Але нещодавно в нас з'явилась "Пісня про радість", тепер вона в мене в фаворитах. Як сказала одна дівчина, після неї хочеться ходити і обіймати всіх людей", - каже Марія Кудрявцева.

Зараз ви читаєте новину «"Співаємо шансон у не брутальному сенсі цього слова" - гурт "Куку Шанель" презентує дебютний альбом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі