Ексклюзиви
четвер, 29 листопада 2012 15:56

Врятоване ведмежа годують виноградом і медом
6

Фото: Фото надані організацією «Чотири лапи»

10-місячне ведмежа Настю забрала з луцького зоопарку міжнародна благодійна організація захисту тварин "Чотири лапи". Цього тижня тварину поселили у Центрі порятунку ведмедів "Надія" у селі Березівка на Житомирщині.

"Про ведмежа стало відомо на всю Україну і далеко за її межами, - каже Дмитро, представник організації. - У травні 2012-го адміністрація луцького зоопарку відірвала Настю від матері, щоб продати одному вінничанину. 4-місячне ведмежа кричало від жаху. Його перевозили у тісному дерев'яному ящику. Хоча таке ведмежатко як Настя має бути разом із мамою до 2 років. У неї має навчитися елементарних звірячих навичок: як і що їсти, як лазити по деревах і захищатися, коли це потрібно".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чотиримісячне ведмежа врятували від торговців тваринами

Організація офіційно конфіскувала ведмежа у нових власників у липні та повернули з Вінниці до Луцька.

"Шукали її тиждень по всіх звіринцях країни. Знайшли у приватному зоопарку біля кав'ярні на Вінниччині. Ведмежа без упину скавучало. Власника приватного звіринцю, який купив Настю, не було на місці. Ведмежа оглянули без нього. У тварини були проблеми із травленням. Настя важила всього 25 кілограмів. Для ведмедиці її віку цього дуже мало".

Ведмежаті вкололи снодійне, аби витягнути із клітки і транспортувати до Луцька.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Потапа і Настю продають за 15 тисяч

"Привезли назад до Луцька. Але мама-ведмедиця його не прийняла назад. Настя жила у тимчасовій клітці. Ми шукали для неї місце у Центрі порятунку бурих ведмедів. По всій Україні нарахували 80 ведмедів, яких утримують у жахливих умовах. Продавати тварин у приватне утримання в Україні офіційно заборонено, але цю заборону часто порушують. Штраф складає всього 600 гривень".

Кажуть, транспортували ведмежа успішно.

"Ветеринарам навіть не довелося застосовувати транквілізатор. Настю помістили у спеціальну мобільну ведмежу клініку. Дорогою до нового помешкання годували виноградом та медом. Ці ласощі вона дуже любить. Планувала забрати до центру і ведмедицю Машу, матір Насті. Але зараз вона вагітна, її транспортувати не бажано", - говорить Дмитро.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ведмежа назвали Вінницею

У Центрі порятунку - клітки з покращеними умовами, фонтани, басейни, гойдалки.

Кажуть, у природі бурий ведмідь живе всього 20-25 років, а в неволі часто доживають до 40. Їх годують ягодами, горіхами, медом, рибою, м'ясом.

 

Зараз ви читаєте новину «Врятоване ведмежа годують виноградом і медом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути