четвер, 12 вересня 2013 15:09

Сьогодні стартував конкурс на літературну премію "Книга року ВВС-2013"

Сьогодні стартував конкурс на літературну премію "Книга року ВВС-2013"

ВВС Україна сьогодні оголосила початок щорічної літературної премії "Книга року ВВС-2013" та "Дитяча Книга року ВВС-2013". Книги до премії вибиратимуть в дев'ятий раз.

Починаючи з минулого року, премію було презентовано у партнерстві з Культурною програмою ЄБРР.

"Культурна програма ЄБРР пишається тим, що є партнером ВВС Україна у відзначенні найкращих зразків сучасної українською літератури, - розповідає письменниця Світлана Пиркало. Вона - радник з питань культури ЄБРР. - Молоде покоління українців є спраглим до книжок, більшість письменників та читачів, які приїхали до Львова на Форум видавців, є молодими. Тому нам особливо приємно вже другий рік поспіль підтримувати номінацію Дитяча Книга року ВВС".

Переможець у кожній номінації отримає грошову премію - ?1 000. Останній термін подачі книги на премію - 1 жовтня 2013 року. Переможців оголосять у грудні.

"Довгі списки" у кожній номінації визначає редакція ВВС Україна. "Короткі списки" та переможців визначить журі. Цього року книги оцінюватимуть: професор НаУКМА  Віра Агеєва, поет Тарас Федюк, журналіст Ольга Герасим'юк, головний редактор ВВС Україна Ніна Кур'ята, письменниця та Радник з питань культури ЄБРР Світлана Пиркало.

Минулого року кращою книгою вибрали роман Юрія Винничука "Танго смерті", а кращою дитячою книгою - "Таємне Товариство Боягузів та Брехунів" Лесі Вороніної.

Зараз ви читаєте новину «Сьогодні стартував конкурс на літературну премію "Книга року ВВС-2013"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі