вівторок, 06 серпня 2013 11:23

Скандал навколо гурту Bloodhound Gang не втихає - музикантів понад усе хочуть покарати

Скандал навколо гурту Bloodhound Gang не втихає - музикантів понад усе хочуть покарати

Одеська влада засуджують поведінку музикантів американської групи Bloodhound Gang під час їхнього виступу в одному з нічних клубів міста, де бас-гітарист групи поглумився над прапором Росії, і покладають відповідальність за це на адміністрацію клубу. У зв'язку з інцидентом одеська міліція відкрила кримінальне провадження за статтею "хуліганство".

За кілька днів до виступу в Одесі басист групи на концерті в Києві поглумився і над прапором України, за даним фактом також відкрито кримінальне провадження.

Вчора, 5 серпня, українські хакери, що належать до підрозділу "UA Anonymous", зламали офіційний сайт Bloodhound Gang. У своєму мікроблозі "Твіттер" вони залишили наступне повідомлення: "Поки українські політики відмовчуються, ми діємо: DDOS-атака на сайт тих, хто познущався над прапором. Ми не чекаємо вибачень від послів і міністерств. Ми, звичайні українські хлопці, робимо, що вміємо. Ось поклали сайт bloodhoundgang.com".

Управління МВС Росії по Краснодарському краю також порушило кримінальну справу стосовно бас-гітариста панк-групи Bloodhound Gang Джареда Хасселхофф за статтею 329 КК РФ "Наруга над державним гербом РФ або державним прапором РФ". За наругу над прапором в Росії передбачена кримінальна відповідальність - до року позбавлення волі.

У понеділок до з'ясування обставин наруги над російським прапором підключився Слідчий комітет. Зараз вони проводять перевірку і мають намір попросити Україну і США про надання правової допомоги.

Зараз ви читаєте новину «Скандал навколо гурту Bloodhound Gang не втихає - музикантів понад усе хочуть покарати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

92

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі