пʼятниця, 25 січня 2013 15:19

Сестри Тельнюк здивували магнетизмом голосів
12

Фото: Фото: Євген Колесник

У київському театрі "Сузір'я" дует сестер Галини і Лесі Тельнюк представив півторагодинну програму "Дорога зі скла": пісні на вірші Оксани Забужко і музику Лесі Тельнюк.

Квитки на концерт розкупили за тиждень, хоча виступали сестри в доволі камерному залі - на 70 місць. Їм аплодували стоячи.

Лілія Чемоданова, 24 роки, скрипалька, ділитсья враженнями: "Запізнилася на концерт на 45 хвилин. Але не шкодую, що все-одно встигла на другу половину концерту. Коли вийшла із зали, було таке змішане враження - не зрозуміло, чи то хочеться плакати, чи то сміятись! Запам'ятались пісні "Дорога зі скла" про туман... Найгеніальніші, як на мене, фрази, які прозвучали і запали у душу: "Намалюй жінку, яка не чекає дзвінка", "Руки, у перстнях, наче у виразках, об які так легко поранитись". Сподобалась також об'єднуюча пісня - "Не чіпай моїх кіл". Весь концерт пройшов на одному диханні. Чудове тріо музичного супроводу перевершило славнозвісну "Апокаліптику". Сестер Тельнюк чула вперше! Вважаю, що поєднання їхніх голосів - ідеальне: бархатистий низький жіночий, та світлий і ніжний високий".

Канадієць Ендрю Броді теж почув сестер вперше. Він дивився концерт з першого ряду. Каже, що мав особливу змогу оцінити музику: його не відволікав текст пісень, адже української Ендрю ще не знає: "Гадаю, мав унікальну нагоду насолодитися просто співом. Я насолоджувався, тому що співачки знають, як поєднати відмінності своїх голосів так, щоб в результаті отримати дуже хороший звук. Пісні, хоча я не розумію тексти, тонко написані з музичної точки зору. Камерна сцена і близькість до глядача навіяли мені інтимну атмосферу - так дійсно найкраще сприймати ці пісні - вони теплі. А я ще думаю, що рішення з трьома віолончелями блискуче. Вони чудово поєднуються з двома жіночими голосами. Я насолоджувався. Тепле, професійне, інтимне і справжнє виконання".

Студентка 23-річна Каріна Дорошенко каже, що її вразила гармонія протиріч.

"Прозорість і холодність, крихкість і твердість, поєднання непоєднуваного і в тому вся сила дуету. Дві вольові,але такі щемливо романтичні жінки здатні посилати неймовірну енергетику оточуючим. Леся та Галина відчувають кожен рядок, кожен вірш по-своєму, у той же час доповнюючи одна одну так, що в залі утворюється ледь не містична атмосфера. Сестри такі різні, однак протилежності і мають здатність притягуватись. Магнетизм голосів і звуків, що лунають зі сцени, не вичерпуються впродовж усього виступу. На одному подиху слухала їх".

Зараз ви читаєте новину «Сестри Тельнюк здивували магнетизмом голосів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі