вівторок, 16 серпня 2011 21:21

Сергій Лукьяненко "банально" пише продовження "Нічної варти"

Сергій Лукьяненко "банально" пише продовження "Нічної варти"

Російський письменник Сергій Лукьяненко пише продовження власного бестселеру "Нічна варта". Про це він розповів на зустрічі з читачами в Українському домі, де триває "VII Київська міжнародна книжкова виставка-ярмарок".

"Я зараз пишу зовсім банальну річ — книгу під назвою "Нова варта", - сказав він.

"Нічна ганьба, так!" — вигукнув хтось із присутніх.

"Ні, це не моя книга. Невідомий мені автор випустив у свій час таку пародійну книгу під назвою "Нічна ганьба". Дуже неякісна пародія. Я її прочитав — вона не смішна. Я би познущався сам над собою значно краще", - зазначив Лукьяненко.

Першу частину продовження "Нічної варти" письменник вже виклав у власному Живому Журналі.

"Я вирішив, що треба повернутися знову до цієї теми і героїв. До Антона Городецького. Планував книгу завершити ще влітку. На жаль, поки що не дописав. Написав дві частини, зараз працюю над третьою. Сподіваюсь, десь до кінця вересня я її закінчу. Може, вона в кінці року і вийде", - зазначив Лукьяненко.

"Після книги "Остання варта" я вже зарікаюся казати, що "Варта" буде останньою. Хотів закінчити її тим, що всі герої втратять свою магічну силу і житимуть звичайним життям. Мені дружина сказала: "Пам'ятаєш Конан Дойль вбив Шерлока Холмса, а потім воскрешав. Життя може змусити тебе написати продовження". Так що я не зарікаюсь", - додав письменник.

Зараз ви читаєте новину «Сергій Лукьяненко "банально" пише продовження "Нічної варти"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі