понеділок, 15 серпня 2011 16:27

Ройтбурд намалював "єврейський портрет" Майкла Джексона
9

Фото: Фото: livejournal.com

Художник Олександр Ройтбурд виклав у своєму Живому Журналі нові роботи з серії "Якщо в крані немає води". Її митець розпочав торік, зобразивши Олександра Пушкіна євреєм.

Персонажами його картин також стали Тарас Шевченко, Федір Достоєвський, Лев Толстой, Енді Ворхол, Майкл Джексон та гурт Beatles.

"Пам'ятаєте у Беляєва була пісенька — "якщо в крані немає води, значить Ернест Хемінгуєй в дитинстві теж був єврей". От я вирішив розвинути цю тему. Давно цікавлюсь темою ксенофілії. Буває ксенофобія, а це навпаки. Ксенофобія — це страх чужого, а ксенофілія — це потяг і любов до чужого. Зокрема, тема інтернаціональних дружб. Я за мир і дружбу між народами", - розповів художник.

Ройтбурд каже, що загалом серія налічуватиме кілька десятків картин.

Нагадаємо, у червні у столичній галереї "Колекція" Олександр Ройтбурд представив персональну виставку "Пристрасті за С (Z) урбараном". На цей цикл художника надихнула торішня поїздка до Іспанії.

Зараз ви читаєте новину «Ройтбурд намалював "єврейський портрет" Майкла Джексона». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі