четвер, 22 лютого 2007 15:58

Роботи пітерського фотохудожника зіпсували імідж Росії. Їх зняли з виставки (ФОТО)
14

Роботи фотохудожника із Санкт-Петербурга Івана Ушкова зняли з його першої московської виставки в рамках проекту "Молоді художники Росії". Причиною стала серія його робіт "Welcome to Russia", яку представники виставкового комітету визнали такою, що не відповідає іміджу Росії.

Більш того, як з"ясувалося, на цьому тижні правоохоронні органи провели обшук на роботі Ушкова, опечатали і вилучили комп"ютер.

"Мені натякнули, що мій бізнес – магазин фототоварів - під загрозою, і щоб я більше не брав участь у виставках. Кажуть, що я розпалюю національну ворожнечу і пропагую фашизм", - говорить Ушков.

За його словами, його дружину замучили "дебільними питаннями". Але офіційних звинувачень не пред"являли.

За словами Ушкова, на виставку "Молоді художники Росії", в якій мав взяти участь і він, відбір учасників проводили місцеві відділення Спілки художників Росії. Пітерське відділення саме його знайшло і відправило до Москви.

"Але москвичі сказали, що це не та Росія, яку вони хочуть показати!", - сказав Ушков.

Епатаж, чорний гумор і соціальний підтекст його робіт зробили Ушкова одним з найпопулярніших авторів в Інтернеті. Не бажаючи робити зі своєї творчості комерцію, він не ставить на своїх роботах підпис. Тому кожна  нова картинка художника тут же починає гуляти по гумористичних сайтах, журналах і газетах, пише Newsru.com.

















































Зараз ви читаєте новину «Роботи пітерського фотохудожника зіпсували імідж Росії. Їх зняли з виставки (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

16

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі