четвер, 18 лютого 2016 12:13

"Робінзон Крузо": один острів, одна людина та 7 тварин
6

16 лютого в кінотеатрі "Оскар" пройшла прем'єра мультфільму "Робінзон Крузо: дуже населений острів", знятого в ко-продукції Франції та Бельгії. Триває 84 хвилини.

 

Режисер анімації Вінсент Кестелут показав нову інтерпретацію відомого роману Даніеля Дефо "Робінзон Крузо". Важко передбачити, чи сподобався би сучасним дітям мультфільм про 28 років життя моряка та місцевого дикуна П'ятниці на безлюдному острові. Певно, Кестелут вирішив не ризикувати й зробив острів не зовсім безлюдним. На ньому проживають папуга, колібрі, сліпий козел, хамелеон, броненосець, їжак та дивна тваринка схожа на тапіра. Їх острів — це власний рай, який вони щиро люблять. Й тільки папуга на ім'я Макс вірить, що є інше життя, інші світи поза островом. Після корабельної аварії на острові вперше з'являється людина — це Крузо. Тваринки з острахом роздивляється цього "інопланетянина" з його чотирилапим другом — собакою. Крузо намагається врятувати вціліле майно, тому багато працює, переносячи речі з корабля на берег. Його пес більшу частину часу спить. Тварини вирішують, якщо "інопланетянин" весь час працює, а чотирилапий спить, то, певно, головний останній. Окрім Крузо на острів кораблем припливли ще двоє — це кіт та кішка, які вичікують момент, щоб поласувати місцевими мешканцями й помститись людині.

 

"Робінзон Крузо: дуже населений острів" - це історія про одинокого хлопця, який на "безлюдному" острові разом з сімома новими друзями будують нове життя.

 

Перегляд мультфільму передбачає 3Д-технологію, тому діти в залі кінотеатру час від часу намагались щось впіймати, від когось сховатись або ж з кимось поговорити. Це той рідкий випадок, коли 3Д-окуляри не дратують, а є дійсно виправданим елементом. Мультфільм дуже об'ємний, герої живі та рухливі.

 

Не дивлячись на сучасні технології, головний месседж лишається той самий, що й 100 років тому — боротьба добра й зла. Але злом в цьому мультфільмі є коти (що особисто мене дуже тішить). Тому тут прослідковується ще одне вічне змагання — котів й собак. Й зрозуміло, на чиєму боці Вінсент Кестелут.

 

Чи варто йти з дитиною на цей мультфільм? Певно, що так. Навряд чи він вразить вас, як колись нас всіх вразили "Шрек", "Історія іграшок" тощо, але коли перед сеансом ти дивишся рекламу мультфільмів 2016-го й всюди якісь роботи, зоряні галактики, захоплення інших планет, то "Робінзон Крузо" - це маленький острів, де можна усамітнитись з його героями, сховавшись від фантастичних світів.

Мультфільм виходить в український прокат 18 лютого.

Зараз ви читаєте новину «"Робінзон Крузо": один острів, одна людина та 7 тварин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі