пʼятниця, 15 червня 2012 12:49

Рельєф Мікеланджело знайшли у палаці Медічі

Італійські вчені Алессандро Веццозі (Alessandro Vezzosi) і Габріеле Мороллі (Gabriele Morolli) атрибутували один барельєф Мікеланджело, що знаходиться у дворику Мікелоццо флорентійського Палаццо Медічі-Ріккарді. Результати свого дослідження, опублікованого в книзі Michelangelo Assoluto, історики мистецтва представили 14 червня, повідомляє портал Arte.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На фресці Джотто реставратори помітили зображення диявола

На їхню думку, і композиція барельєфа, на якому зображені Венера і Купідон, й іконографія, і техніка вказують на авторство італійського майстра. Вецозі і Мороллі відзначають, що особливо характерним для Мікеланджело є зображення Купідона - його поза і рух відсилають до відомих скульптурних образам немовляти, які були створені Мікеланджело на мармурових рельєфах "Мадонна Таддеї" і "Мадонна Пітті" (1502, 1503).

Автор: Фото: arte.it
 

Вчені також відзначають, що барельєф міг стати скульптурним втіленням картини живописця Понтормо "Венера і Купідон" (1532), зробленої за ескізом Мікеланджело. На ній, як і на барельєфі, зображений Купідон, який цілує Венеру.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Під фрескою Вазарі знайшли картину да Вінчі

"Венера і Купідон" - мармуровий рельєф розміром 58 на 43 сантиметри - ймовірно датується 1504 роком. У Палаццо робота Мікеланджело, встановлена ??між грецькими і римськими мармуровими рельєфами, потрапила на початку 18 століття.

Палаццо Медічі-Ріккарді був побудований в 1445-1460 роках за проектом архітектора Мікелоццо. на даний час в палаці знаходиться Ріккардіанская бібліотека, яка відкрилася на початку 18 століття.

Зараз ви читаєте новину «Рельєф Мікеланджело знайшли у палаці Медічі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі