четвер, 01 березня 2012 13:42

Підпис Берніні, листи Марії-Антуанетти та Мікеланджело - Ватикан показав давні манускрипти
12

Фото: ФОТО: Reuters
Зречення шведського престолу королевою Крістіною, 1654.
Підпис Джованні Лоренцо Берніні
Висновок інквізиції у справі Джордано Бруно
Записки, зроблені у в'язниці, поваленою королевою Марією-Антуанеттою

Сто оригінальних й безцінних документів з архівів Ватикану експонують у Капітолійському музеї в Римі. Виставка під назвою "Lux in arcana" має на меті ознайомити глядачів з невеликою частиною грандіозного зібрання ватиканських сховищ.

Виставка задумана до 4-го сторіччя з дня заснування секретних архівів Ватикану. Вона, за словами організаторів, робить "невидиме видимим", оскільки впродовж століть архіви Святого Престолу були справжньою таємницею. Пропоновані до огляду документи охоплюють період з 8 до 20 сторіччя і становлять унікальну цінність. Тут і папські булли, і уривки стародавніх реєстрів та кодексів, і протоколи інквізиції.

Для експозиції було обрано саме столицю Італії, щоб підкреслити давні і глибокі зв'язки, які існують між Римом та папством. Однак ініціатори наголошують на тому, що це жодним чином не применшує ролі, яку відіграли представлені документи, в історії Італії та Європи загалом.

Сама подія є безпрецедентною, оскільки виставку такого масштабу й унікальності експонують чи не вперше у світовій історії. Вона триватиме у Капітолійському музеї протягом майже семи місяців, з 1 березня по вересень 2012 року.

Зараз ви читаєте новину «Підпис Берніні, листи Марії-Антуанетти та Мікеланджело - Ватикан показав давні манускрипти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути