пʼятниця, 16 листопада 2012 22:52

Рекордний коровай голодні тернополяни розібрали на шматки за півгодини
9

Фото: Фото: Олена ДЗІК

Сьогодні у Тернополі на головній площі міста Театральному майдані виставили величезний коровай вагою 1580 кг. Його спекли спеціально до Дня працівників сільського господарства. Поставили на величезній підставці, прикрасили вишитими рушниками, синьо-жовтою стрічккою і квітами.

Це найбільший коровай в Україні. Новий рекорд уже записали до Української книги рекордів, а відповідний сертифікат урочисто передали голові Тернопільської ОДА Валентину Хоптяну.

"Перед тим, як пекти коровай, ми дізнавалися розміри попередніх. Бо якби спекли менший – його би ніхто не реєстрував. За останні три роки дуже багато було короваїв, починаючи від 600 кг і до 1500", - розповів начальник обласного управління агропромислового розвитку Андрій Хома.

Тернопільський рекордний коровай складався із викладених у п'ять ярусів менших короваїв.

Хома зазначив, що коровай із частин – завжди важчий і більший у розмірі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Тернопільщині на 600-кілограмовий коровай витратили тисячу яєць

"Суцільний може максимально мати 160 кг", - додав він.

Скільки коштів було вкладено у цей проект, Хома не знав.

"Ми допомагали продуктами", - пояснив чиновник.

На коровай використали 1050 кг борошна, 2080 яєць, 210 кг цукру, 370 л молока, 90 кг масла, 46 кг дріжджів і 20 кг солі.

Право розрізати коровай було надано Валентину Хоптяну та кільком його помічникам. Першими скибки солодкого хліба мали отримати діти із обласного сиротинця. Решту було задумано розділити між усіма охочими тернополянами.

Про цю акцію повідомляли ще за два тижні до дійства. Отож посеред робочого дня на площі зібралося зо дві сотні людей різного віку. Мабуть, вони дуже зголодніли, поки слухали вітальні слова губернатора. Як тільки коровай почали розрізати, мешканці міста навперебій кинулися кожен за своїм шматком. Крихти сипалися на бруківку, а люди топтали по них, намагаюсь вхопити кусень короваю. Почалася страшна тиснява. У натовпі було чути тільки крики: "Пропустіть дітей!". Уже за півгодини увесь рекордний коровай розібрали.

Зараз ви читаєте новину «Рекордний коровай голодні тернополяни розібрали на шматки за півгодини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути