пʼятниця, 21 вересня 2012 10:35

Путін виключив Макаревича з президентської ради з культури

Путін виключив Макаревича з президентської ради з культури
Фото: chanson.ru

З президентської Ради з культури і мистецтва виключили співачку Ларису Доліну та музиканта Андрія Макаревича. Указ про новий склад Ради президент Володимир Путін підписав 20 вересня.

У порівнянні з попереднім складом, затвердженим в липні 2011 року Дмитром Медведєвим, в Ради увійшли нові члени. Серед них - голова комітету Держдуми з культури Станіслав Говорухін, балерина Великого театру Світлана Захарова, художній керівник театру "Et Cetera" і довірена особа Путіна Олександр Калягін, координатор "Архнагляду" Костянтин Михайлов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Ваня взял и пукнул в храме" - Макаревич висміяв процес над Pussy Riot

Нагадаємо, Андрій Макаревич, лідер групи "Машина часу", в 2012 році відзначився низкою громадських ініціатив. Зокрема, музикант написав відкритий лист Путіну про корупцію, виступив в підтримку Pussy Riot, а також був одним з організаторів "прогулянки письменників".

Президентська Рада з культури і мистецтва була створена в 1996 році для того, щоб інформувати главу держави про стан справ у цій галузі та виробляти рекомендації з культурної політики.

Зараз ви читаєте новину «Путін виключив Макаревича з президентської ради з культури». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі