вівторок, 19 травня 2015 22:18

"Путін — один з найкращих персонажів для карикатури" - Кейгл

"Путін — один з найкращих персонажів для карикатури" - Кейгл

Один з найвідоміших карикатуристів США Деріл Кейгл приїхав на відкриття міжнародної виставки політичної карикатури в Україні. Київ став першим містом, де представили роботи видатних карикатуристів з Чехії, Грузії, Польщі, Угорщини, України та США. Ілюстрації показали у Науковій бібліотеці ім. М. Максимовича Київського національного університету імені Тараса Шевченка.

Кейгл розповів про особливості роботи карикатуриста в США та світі, поділився своїм досвідом та показав власні карикатури.

"Путін — один з найкращих персонажів для карикатури", - розповідає Деріл. - В Обами ж немає особистості, його важко зображати. А от Джордж Буш був прекрасним персонажем".

"В Кім Чен Іра, наприклад, немає почуття гумору. Тому на всіх карикатурах він не посміхається".

"Я не можу намалювати українського президента, бо в Америці його ніхто не знає", - ділиться автор.

Кейгл є засновником прес-синдикату www.caglecartoons.com, де публікуються роботи всіх карикатуристів світу. Власні карикатури Кейгла з'являлись на сторінках понад 850 видань.

Також пройшов майстер-клас, де кожному запропонували намалювати карикатури на типового американця, росіянина та президента Росії Володимира Путіна. На більшості малюнків американець тримав в руках бургер, росіянина зображали як ведмедя з пляшкою горілки, а Путін асоціювався в учасників з незаконним приєднанням Криму до Росії та війною на Донбасі.

Відомий український політичний карикатурист Олег Смаль намалював стакан, який був наполовину наповнений горілкою, а іншою половиною стала кров. Таким чином, було виконано завдання "намалювати карикатуру на Путіна".

20 травня на Контрактовій площі біля пам'ятника Сковороді відбудеться офіційне відкриття виставки міжнародної політичної карикатури. Подивитись роботи карикатуристів можна з 14.00.

Зараз ви читаєте новину «"Путін — один з найкращих персонажів для карикатури" - Кейгл». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі